Баннер скидки на ромб

Як вибрати хорошу ланцюгову електропилу

Як вибрати хорошу ланцюгову електропилу. Блог ромб

Вибір електропили - процес відповідальний та непростий. Купівля такого інструменту, важливо все - технічні характеристики, довговічність, ергономічність, простота в обслуговуванні та експлуатації.

Для того, щоб спростити процес підбору агрегатів, необхідно розібратися в основних характеристиках.

Потужність двигуна

Потужність пилки визначає швидкість протягування ланцюга в процесі розпилювання та глибину різу. Отже, що потужніший двигун, то швидше і глибше пиляє агрегат. 

Насамперед необхідно оцінити обсяг робіт.

Для нечастого побутового використання підійде агрегат із потужністю 1,5-2 кВт.

Напівпрофесійні та професійні моделі мають потужність - 2,2-2,5 кВт. Вважається, що дерево має велике значення.

Останній тип двигуна - 9 кВт, належить до виробничого типу і таким пили використовуються при валці лісу. 

Вибрана модель враховує той факт, що професійні снаряди мають бути вправними. Не варто вибирати надто потужну модель для сезонних робіт у саду. Для цього підійде більш легка та маневрена побутова електропилка.  

Спосіб натяжки ланцюга

Існує два види натяжних ланцюгів: гайковий та безключовий.

Гайковий натяг вважається безпечнішим. Він завжди має набір ключів (це завжди зручно). Так, такий спосіб натягу досить час витратний.

Натяг ланцюгів може бути ослаблений під час роботи. 

Вибір натяжки ланцюга залежить від особистих переваг. Від якісного виробника, наприклад Vitals , обидва способи є надійними. 

Положення двигуна

Існує два типи розташування двигуна:

  • поперечне - вісь двигуна моделі розташовані перпендикулярно ланцюгу;
  • подовжнє - вісь йде вздовж шини.

У центрі тяжкості знаходяться ті, хто працює. Це ефективніший двигун, ніж їхні продані родичі. Крім того, двигуни мають стовідсоткову передачу потужності двигуна на ланцюг. Відмінна надійна робота шестерні.

Моделі з просунутим двигуном збалансовані за вагою, особливо при тривалих навантаженнях. Зниження продуктивності агрегату.

Крок ланцюга

Основна характеристика ланцюга - крок ланок (відстань між трьома заклепками, що стоять поруч, розділена навпіл). 

Крок ланцюгів для їдальні: 0,325*, 1/4* та 0,375* (3/8*).

Ланцюгом з кроком 0,325* і 1/4* комплектують недорогі побутові пили. Основна відмінність таких ланцюгів – знижена вібрація та акуратний різ. Рекомендовано використовувати для нечастих побутових робіт. 

Крок 3/8'' - найпоширеніший тип ланцюгів, що використовуються як у компанії, так і на підприємстві. Ця технологія відрізняється високою виробничою ефективністю. Мінус – ланцюг ріже не так, як правильно, застосовується для чорнової роботи. Крім того, мінус таких пилок - підвищена вібрація.

Довжина шини

Вона може пиляти. Велика шина має підвищений опір обертальному моменту двигуна. Зазвичай довжина шин має відповідати максимально допустимій величині шини. Не рекомендується використовувати більшу шину, ніж рекомендувати. Якщо двигун може не витримати перевантажень. 

Побутові електропили комплектуються шиною від 25 до 40 см. Напівпрофесійні моделі - 45 і 50 см. А ось професійні агрегати отримують полотном від 60 до 90 см

В інтернет-магазині Romb представлений широкий асортимент різних видів та класів ланцюгових пилок. Наші фахівці з радістю дадуть відповідь на них.

Поділитися: