Баннер скидки на ромб

Як вибрати найкращий глибинний насос

Глибинний насос

Як вибрати найкращий глибинний насос

Занурювальний насос використовується не тільки для глибокого колодязя для вилучення чистої та питної води з дому, сільськогосподарської діяльності або іншого місця (наприклад, з присадибної ділянки). Його також можна використовувати для:

  • забір води з резервуарів, що окремо стоять,
  • зниження рівня чорних точок (тобто ґрунтових вод),
  • перекачування очищеної морської води,
  • дренаж підземних споруд (наприклад, шахт),
  • підтримуючи правильну роботу водопровідної мережі та системи зрошення, нагнітання та підвищення тиску рідин у технологічних процесах,
  • видобуток ... нафта з нафтових свердловин!

Занурювальні водяні насоси - види

Зазвичай для пробуреної свердловини використовуються кілька типів насосів, залежно від діаметра свердловини. Перш ніж визначитися з конкретними насосами, обов'язково дізнайтеся діаметр занурювального колодязя! На ринку можна спостерігати окремі види насосів, які користувачі купують найчастіше:

  • тридюймові насоси,
  • насоси на три з половиною дюйми,
  • чотиридюймові насоси,
  • п'ятидюймові насоси,
  • шестидюймові насоси.

Також можна спостерігати поділ насосів на моноблочні або гвинтові. У занурювальних моноблоках ротор (або гвинт) буде об'єднаний із двигуном, який їх приводить у дію, і вони будуть використовуватися для перекачування чистої води (або стічних вод). Гвинтові насоси, у свою чергу, відповідають за транспортування води від всмоктувальної частини до нагнітальної, змушуючи гвинт обертатися. Такі насоси в основному використовуються для подачі води в приватні будинки, відпочинкові ділянки, виробничі підприємства або ферми.

Однофазний або трифазний насос?

У принципі, при певних параметрах насоса однакової потужності не буде мати особливого значення, буде однофазним або трифазним. Вихідні параметри будуть ... такими самими. Однак варто знати, що, як правило, однофазні двигуни будуються потужністю не більше 2 кВт - саме з цієї причини, наприклад, для живлення занурювальних насосів однофазним двигунам потрібна додаткова пускова коробка.

Трифазний двигун має вищий пусковий момент, ніж однофазний насос, і це знижує ризик зупинки двигуна під час запуску. Однак однофазний двигун споживає у 3 рази більше струму від першої фази джерела живлення, ніж трифазний двигун тієї ж потужності. У «трьохфазному» є можливість змінювати напрямок обертання – досить поміняти місцями дві фази блоку живлення. Однофазний насос може обертатися лише в одному напрямку.

Пам'ятайте, що перевага однофазного живлення в тому, що воно не вимагає жодного захисту від обриву фази. У разі такої несправності однофазний двигун не працюватиме, тому що тоді не буде живлення! У свою чергу, трифазний двигун часто «притягує» обрив фази або асиметрію потужності - це може бути викликане полем контактора, що перегоріло, або коротким замиканням. Тоді трифазний насос особливо схильний до горіння. Таким чином, остаточне рішення про вибір відповідного двигуна залишається за покупцем – ви повинні взяти до уваги всі плюси та мінуси та уважно вивчити пропозицію. Якщо ви власник будинку на одну сім'ю, то, можливо, вистачить і звичайного однофазного насоса.

Чому варто скористатися порадою професіонала?

Насамперед тому, що самостійний вибір глибинного насоса зазвичай закінчується принциповими помилками, які, на жаль, надалі позначаться на ефективності установки. Зрештою вони також можуть викликати передчасне зношування занурювального насоса, купівля якого може стати серйозним тягарем для бюджету покупця.

Більшість людей, які вирішили купити глибинний насос, не порадившись із фахівцем, применшують значення параметрів джерела. Не знаючи, якою є, наприклад, максимальна продуктивність свердловини, ми дуже легко можемо привести до ситуації, коли надмірно потужний занурювальний насос надмірно знижуватиме рівень води - тоді може виникнути негативний ефект від сухого ходу або навіть періодичного осушення джерела.

Це достатні аргументи для того, щоб залишити вибір глибинного насоса професіоналам. У вашому розпорядженні консультанти Ромб.юа - вам потрібно лише коротко описати свердловину, визначити її призначення та бюджет, і ви отримаєте готовий набір найкращих пропозицій у різних цінових діапазонах.

Купити занурювальний насос в експертному інтернет-магазині

На Ромб.юа ми пропонуємо занурювальні насоси від найвідоміших виробників. Це перевірені компанії, які гарантують високу якість своєї продукції, що означає безвідмовну роботу протягом багатьох років. Не ризикуйте купувати насос невідомого походження. Купуючи в нашому інтернет-магазині, ви можете бути впевнені, що отримаєте оригінальний товар, на який поширюється повна гарантія виробника.

Поділитися: