Баннер скидки на ромб

Догляд за газоном

Будинки з газоном

Догляд за газоном

Гарний газон допомагає навколишньому середовищу, оскільки трава перетворює вуглекислий газ в кисень, допомагаючи очистити повітря. Однак змусити ваш газон рости, бути густим і красивим - це досить серйозна справа. Щоб написати собі правильний план по догляду за газоном, вам буде потрібно вивчити багато інформації, запастися терпінням і, можливо, докласти чималу кількість зусиль.

Щоб виростити і підтримувати гарний газон, який є центральним елементом на задньому дворі, подумайте, які засоби догляду за газоном можуть знадобитися. Кожен газон індивідуальний і вимагає врахування грунту, типу трави і часу на догляд за газоном.

Основні засоби догляду за газоном для здорового газону

Є певні необхідні роботи по догляду за газоном, які допомагають зберегти газон здоровим і яскравим. Здоровий газон не тільки прекрасно виглядає, але і приносять користь вашій родині і навколишньому середовищу. Щільний газон з густо розрослася травою запобігає стікання води навіть краще, ніж пшеничні або сінокісні поля. Крім того, на яскравих галявинах мешкають комахи та птахи.

Хоча кожна з цих завдань по догляду за газоном може незначно відрізнятися для окремих газонів, всі вони важливі для забезпечення зростання трави. Обробка газону проводиться майже цілий рік.

Косіння

Косіння - один з найважливіших процесів для підтримки здоров'я газону. Крім того, що ваш газон виглядає доглянутим, скошування допомагає зберегти траву живий і дати їй можливість рости. Обов'язково дотримуйтеся правило однієї третини стрижки, регулюючи леза газонокосарки. Це допоможе вам підрізати тільки верхню третину вашого газону, тим самим зміцнюючи корені.

Спробуйте косити газон вранці або ввечері, коли температура нижче. Однак утримайтеся від стрижки, якщо вона волога через нещодавній поливу або дощу. Волога трава може забивати газонокосарку і полегшувати поширення хвороб трави на вашу двору.

Боротьба з бур'янами

Активне запобігання росту бур'янів на галявині допомагає підтримувати належний стан трави. Газони з густою травою ускладнюють виживання бур'янів. Глибоко вкорінений газон зі здоровою травою може бути вашої кращої захистом від бур'янів.

Якщо ви турбуєтеся про те, що ваш газон не зможе запобігти зростанню бур'янів, ви можете використовувати гербіцид до появи сходів, щоб запобігти проростання насіння бур'янів. Для правильної роботи гербіциди повинні застосовуватися до того, як ви помітите бур'яни.

Якщо ви виявите, що у дворі вже почали рости бур'яни, ви можете використовувати гербіциди для обприскування газону.

Щоб ефективно видаляти бур'яни з вашого газону, вам необхідно знати:

  • Різні види бур'янів
  • Їх вегетаційні сезони
  • Як виводити їх з урахуванням цих умов.

Косіння і добриво

Регулярне добриво дає вашому газону їжу, необхідну для того, щоб він став сильним і яскравим. Внесення добрив вимагає точного часу і дослідження того, яке добриво необхідно вашому газону. Обов'язково читайте етикетки на добривах, щоб знати, які поживні речовини ви вносите і в якій кількості. Ви повинні використовувати добрива, що відповідають типу трави і пори року, щоб підтримувати ваш двір в хорошому стані. Продукти, які працюють краще за все, залежать від проблем, з якими стикається ваш двір.

Наприклад:

  • Якщо на вашій траві є оголені плями, можливо, вам знадобиться добриво з високим вмістом фосфору, тому що цей мінерал стимулює зростання розсади і розвиток коренів.
  • Якщо ваша трава страждає від надзвичайно посушливих умов, добриво, багате на калій, може бути кращим вибором, оскільки воно сприяє стійкості до хвороб і посухи.
  • Якщо вам потрібен густий і красивий двір, вам слід вибрати добавку з великою кількістю азоту, так як вона змушує траву рости і ставати більш зеленою.

Всі ці фактори можуть ускладнити прийняття рішення про те, як удобрювати ваш двір. Ви можете використовувати онлайн-ресурси, такі як калькулятор добрив, щоб дізнатися, які типи поживних речовин можуть знадобитися вашому газону.

Полив
Ваш газон не може стати яскраво-зеленим, якщо йому недостатньо води. Те, скільки вам потрібно поливати газон, буде багато в чому залежати від вашого клімату. В середньому газону потрібно всього 3 см води в тиждень, тому важливо стежити за кількістю дощу.
Кращий спосіб поливати газон - поливати його не часто, але глибоко. Контролюйте кількість опадів за допомогою датчика дощу. Якщо газон не отримує багато опадів, поливайте газон, коли він виглядає сухим і нездоровим.
Аерація
Постійне ходіння по галявині і суворі зимові умови можуть призвести до того, що ваш газон буде виглядати зношеним. Це може привести до появи мертвих плям і витончення дерну, так як шляху для поживних речовин, води і повітря заблоковані від коренів трави.
Аерація - це рішення цих проблем, яке створить нові шляхи, по яких важливі елементи можуть просочитися в землю. Цей процес покращить здоров'я вашого газону за рахунок зменшення ущільнення грунту, освіти соломи і стікання води.

Купуйте всі необхідні інструменти для вашої ділянки в інтернет-магазині Ромб!

Поділитися: