Баннер скидки на ромб

Корисні поради

Як орати мотоблоком?

Як орати мотоблоком? Блог Ромб

Мотоблок - універсальний помічник фермера при виконанні різних видів завдань. Його допомога не обмежується роботами в умовах поля, також він підходить для того, щоб обробити город або дачні території. Загалом таке обладнання використовується в комплексі з навісними агрегатами, за допомогою яких земля обробляється ефективно та швидко. Використання лемішних плугів, якими обробляють ґрунт, на сьогодні зустрічається дуже часто.

У таких пристроях робочі органи  - лемеш і металу та відвал. Завдяки леміху ґрунт орається, відбувається підрізування верхніх пластів ґрунту та їх передача до відвалу. За допомогою відвалу цей ґрунт обертається, кришиться і скидається в борозни. Це забезпечує ефективний процес розпушування землі, її кисневе збагачення та знищення бур'янів. Полегшується подальша посадка рослин.

Читати далі

Як вибрати пряму шліфувальну машину

Як вибрати пряму шліфувальну машину

Прямошліфувальна машинка вважається універсальним інструментом. Її багатофункціональність робить її незамінним помічником у різних сферах діяльності. Застосування ПШМ можливе як у побутовій, так і професійній діяльності. Універсальність цього електроінструменту дозволяє використовувати її в таких роботах як полірування, шліфування, свердління, закручування/викручування шурупів, а також нанесення гравіювання. На нашому сайті представлена величезна кількість прямошліфувальних машин від різних брендів. Для того, щоб Вам було простіше зробити вибір, ми зібрали основні моменти, на які варто звернути увагу.

З чого складається ПШМ

Пряма шліфувальна машина — інструмент, що поєднує в собі потужність дриля, яка виглядає як велика авторучка. Надійний пластиковий корпус приховує такі конструктивні елементи, як:

  • Електромотор;
  • Редуктор;
  • Шпиндель - вал, від якого залежить призначення інструмента. Також до нього кріпиться пластикова крильчатка, що забезпечує охолодження двигуна шляхом обдування його повітрям.

Принцип роботи ПШМ дуже схожий на роботу звичайного дриля. Вага пристрою зазвичай не перевищує одного кілограма, в результаті їм дуже зручно працювати навіть однією рукою.

Для виконання різного спектру робіт рекомендуємо розглядати механізм з можливістю регулювання оборотів, це дозволить Вам без особливих зусиль виконувати перераховані вище роботи. Функціонал також залежить від класу пристрою, побутові мають мінімальну кількість функцій, а професійні моделі можуть мати потужну електронну начинку, яка дозволить підтримувати задану швидкість навіть під навантаженням.

Які особливості враховувати при купівлі шліфувальної машини

Для того, щоб куплений інструмент повністю відповідав Вашим вимогам, радимо перед покупкою звернути увагу на такі нюанси:

  • Потужність. Чим вища потужність, тим з більш твердими матеріалами зможе працювати пристрій.
  • Кількість оборотів. Гравери відрізняються від інших шліфувальних машин тим, що мають більш високу швидкість обертання шпинделя. У середньому ПШМ розвиває 10000-35000 оборотів/хв.
  • Живлення двигуна. Випускаються прямі шліфувальні машини з мережним та акумуляторним живленням. Останні значно розширюють спектр робіт, що здійснюються, оскільки не вимагають пошуку розетки, але до них бажано обзавестися додатковим акумулятором.
  • Ергономіка. Один із важливих факторів для комфортної роботи. Адже від того, наскільки зручно пристрій лежить у вашій руці, залежить якість виконуваної роботи.
  • Додатково
    • Можливість плавного пуску. Запобігає появі високого пускового струму, як наслідок інструмент не вириває з рук, а також захищає інструмент від передчасних поломок;
    • Регулювання обертів. Оскільки робота з м'якими матеріалами або зачистка пофарбованих виробів повинні проводитися на невеликих обертах, а заточування та відрізні роботи на високих - рекомендуємо розглядати пристрій з регулюванням обертів;
    • Захист від перевантаження та перегріву;
    • Можливість підтримки обертів під навантаженням;
    • Додаткова рукоятка.

Яку фірму вибрати

Сьогодні на ринку представлено безліч продукції від різних виробників. У нашому інтернет-магазині Romb.ua представлені тільки найкращі моделі шліфувальних машин. Окремо хотілося б відзначити якість пристроїв від таких брендів як:

  • Bosch
  • Makita
  • Black&Decker
  • Vitals
  • Dremel

Сподіваємося, що дана інформація допоможе Вам зробити правильний вибір.

Бажаємо Вам приємних покупок разом із ромб.юа

Как выбрать триммер для травы

Как выбрать триммер для травы. Блог Ромб

Навіть невелика дачна ділянка або газон потребує догляду та правильно підібраного обладнання. 

Як вибрати агрегат? Звичайно, виходячи із завдань, які він повинен вирішувати, і параметрів, які вам підходять.

Види садової техніки для догляду за газоном

Мотокоса

Читати далі

Як вибрати хорошу ланцюгову електропилу

Як вибрати хорошу ланцюгову електропилу. Блог ромб

Вибір електропили - процес відповідальний та непростий. Купівля такого інструменту, важливо все - технічні характеристики, довговічність, ергономічність, простота в обслуговуванні та експлуатації.

Для того, щоб спростити процес підбору агрегатів, необхідно розібратися в основних характеристиках.

Потужність двигуна

Читати далі

Який повітряний компресор вибрати

Який повітряний компресор вибрати. Блог Ромб

Повітряні компресори - важливі компоненти багатьох підприємств. Вони можуть приводити в дію широкий спектр інструментів, часто портативні та зручні. За даними Агентства з охорони навколишнього середовища США (EPA), близько 70% всіх виробничих підприємств США використовують будь-яку систему стиснутого повітря. Але вибір компресора серед безлічі конкуруючих моделей іноді може здатися непосильним.

Читати далі

Як вибрати стабілізатор напруги

Як вибрати стабілізатор напруги. Блог Ромб

Регулятор напруги виконує дві функції: зміна вхідної напруги на інший рівень на виході та регулювання (підтримка постійної вихідної напруги, незважаючи на зміну умов навантаження). Регулятори постійного/постійного струму є ключовим компонентом будь-якої енергосистеми, тому вибір правильного регулятора має вирішальне значення для розробки оптимального рішення.

Хоча інженери розуміють функції регулятора, менш досвідченим майстрам часто буває складно вибрати найкращий регулятор для свого застосування. У цьому повідомленні в блозі визначено критерії, які може використовувати будь-хто, хто не є досвідченим розробником електроенергії, щоб вибрати ідеальний регулятор.

Читати далі

Як заправити ліску у тример

Як заправити ліску у тример. Блог Ромб

Залежно від площі газону, що скошується, вибирається триммер. Електричний триммер для невеликих садів або городських городів, газонокосарка-робот, бензинова косарка або тракторна косарка для великих газонів. Ми радимо робити ваш вибір залежно від потреб у площі косіння і до бажання розвантажити свою працю самохідною машиною.

Обрізний верстат є незамінним доповненням до тримера, особливо коли йдеться про косіння навколо дерев або між камінням. Доведено ефективність роботи дротяних моделей. Привідна двигуном на високій швидкості ріжуча головка, що обертається, містить котушку з нейлоновою ниткою. З цієї головки виходить одна або кілька пасм, які розтягуються під дією відцентрової сили та ріжуть траву, як лезо.

Читати далі

Який компресор вибрати масляний чи безмасляний?

Який компресор вибрати масляний чи безмасляний? Блог Ромб

Повітряний компресор є дуже зручним інструментом, чи працюєте ви на вашому будинку або у вашому гаражі. Це чудовий помічник для багатьох завдань. Однак вибір правильного типу повітряного компресора трохи збиває з пантелику. Найбільша плутанина виникає, коли вам потрібно вибрати між безмасляним компресором та масляним. Ось кілька порад, які допоможуть зробити правильний вибір.

Порівняння масляних і безмасляних повітряних компресорів
Повітряні компресори всмоктують повітря за допомогою поршня. Потім повітря стискається у резервуар для зберігання. Для максимальної ефективності поршнева камера потребує відповідного мастила, для якого використовується олія. Це масляні повітряні компресори. Однак у безмасляних компресорах циліндр попередньо змащений (в основному тефлон) для постійного змащення. Тефлонове покриття захищає насос. Це головна відмінність. Хоча масляні компресори потребують регулярного мастила, остання не вимагає мастила.

Читати далі

Який генератор краще для зварювального апарату

Який генератор краще для зварювального апарату. Блог Ромб

Сучасні генератори та зварювальні апарати потужні та портативні, що спрощує зварювання у віддалених місцях, але який розмір генератора для зварювання підходить вам?

Як підібрати генератор для зварювання

Ви знайдете вихідну потужність генератора, що зазвичай виражається у ватах, а вати = ампери x вольт . Це означає, що генератор потужністю 4800 Вт може забезпечити 40 А за 120 В і, можливо, 20 А за 240 В.

Перетворіть номінальну потужність в кВА (кіловольт-ампер) у вати, помноживши на 800. Наприклад, генератор потужністю 9 кВА, помножений на 800, перетворюється на 7200 Вт.

Шукайте два номінальних виходи для генератора. Один для постійного навантаження, відомого як робоча або робоча потужність.

Більшість генераторів також можуть впоратися з короткочасним сплеском потужності, що виникає при запуску двигуна (або зварювального апарату). Зазвичай на 25-30% вище за робоче значення, це номінальна потужність при пуску або стрибку напруги.

Читати далі

Як підключити генератор до мережі будинку

Як підключити генератор до мережі будинку. Блог Ромб

Переносний генератор - це простий і недорогий варіант для підтримки роботи вашого світла та побутової техніки, коли у вашому будинку немає електрики.

Є два способи забезпечити харчування вашого будинку за допомогою генератора:

  1. підключаючи прилади безпосередньо до генератора, або
  2. підключаючи генератор до електричної мережі вашого будинку.

Перше рішення - використання подовжувачів для підключення ваших приладів до портативного генератора зовні - в кращому випадку громіздко. А під час тривалих відключень немає можливості підключити світло у вашому будинку до генератора, тому вам доведеться покладатися на ліхтарики та лампи.

Підключення генератора до будинку є більш універсальним, так як ви можете використовувати будь-яку побутову техніку у своєму будинку, як звичайно, якби ви не перевищували потужність вашого генератора. Всі ваші електричні розетки та освітлення працюватимуть, так само як і до вимкнення електроенергії.

Але портативні генератори не готові до підключення до електромережі вашого будинку.

Читати далі