Баннер скидки на ромб

Сільгосптехніка

Як орати мотоблоком?

Як орати мотоблоком? Блог Ромб

Мотоблок - універсальний помічник фермера при виконанні різних видів завдань. Його допомога не обмежується роботами в умовах поля, також він підходить для того, щоб обробити город або дачні території. Загалом таке обладнання використовується в комплексі з навісними агрегатами, за допомогою яких земля обробляється ефективно та швидко. Використання лемішних плугів, якими обробляють ґрунт, на сьогодні зустрічається дуже часто.

У таких пристроях робочі органи  - лемеш і металу та відвал. Завдяки леміху ґрунт орається, відбувається підрізування верхніх пластів ґрунту та їх передача до відвалу. За допомогою відвалу цей ґрунт обертається, кришиться і скидається в борозни. Це забезпечує ефективний процес розпушування землі, її кисневе збагачення та знищення бур'янів. Полегшується подальша посадка рослин.

Читати далі

Навіщо заливати воду в колеса трактора

Вода або розчини на водній основі використовуються для збільшення ваги та така процедура називається баластуванням.

Що таке баластування?

Баластировка - це економічний спосіб збільшити тягу й, зрештою, тягове зусилля трактора. Менша "прошліфовка" задніх коліс зменшує витрату палива, також трактор зможе тягнути знаряддя більше і важче за вагою.

Рідинне баластування шини має ту ж дію, що й металевий вантаж - він розміщує рідкий баласт у найнижчому центрі тяжіння на тракторі. Під час руху трактора вага баластової рідини зберігається на дні шини за будь-яких обставин. Оператор однозначно помітить помітне покращення характеристик керованості трактора. Трактор має більшу вагу, тому він має більшу інерцію під час руху і з більшою ймовірністю пройде без проблем нерівності на своєму шляху.

Читати далі

Габарити мотоблоку

Габарити мотоблоку блог Ромб

Вибір мотоблока дуже важливий для будь-якого фермерського господарства. На що звертати увагу при перегляді доступних моделей та як вибрати оптимальний пристрій за габаритами?

Для чого потрібен мотоблок?

Мотоблок - це пристрій, який використовується в садах різних типів і розмірів. Його використовують у першу чергу для розпушування ґрунту та вирівнювання поверхні, завдяки чому він належним чином використовується для аерації ґрунту, а також допомагає видалити бур'яни. Таким чином, використання мотоблока активно підтримує зростання рослин у саду до їх посадки (включаючи, наприклад, траву). Правильне розпушування ґрунту сприяє оптимальному розподілу у ґрунті як повітря, а й води. Їхній зовнішній вигляд часто схожий на традиційні газонокосарки. Обладнання цього типу можна правильно використовувати протягом усього вегетаційного періоду рослин, тобто з ранньої весни до пізнішої осені, проте не рекомендується використовувати культиватор у поганих погодних умовах. Цікавий факт, що після внесення відповідних модифікацій, техніку можна використовувати не лише для розпушування ґрунту, а й для змішування добрив та навіть збирання снігу.

Габаритні розміри та вага

Читати далі

Де можна купити трактор та скільки коштує?

Де можна купити трактор? Блог Ромб

Професійне обладнання для аграрного бізнесу можна придбати в Україні в інтернет-магазині Ромб. Сьогодні ферми більш сучасні та механізовані, ніж десяток років тому. Цьому сприяють, зокрема, сільськогосподарські машини, завдяки яким робота стає простішою, швидшою і дає кращі результати. Серед цих корисних машин трактор – одна з найважливіших. Однак ця сільськогосподарська машина дуже дорога, тому вам потрібно мати можливість вибрати таку, яка ефективно служитиме вам довгі роки.

Ви в пошуках кращого дилера та перевіреного магазину для покупки трактора в регіонах України за найкращою ціною? Для Вас є гарна новина магазин “Ромб.юа” - це сучасний зручний майданчик для придбання обладнання та сільськогосподарського обладнання.

У нашому магазині ви можете вивчити асортимент тракторів на сайті, ознайомитися з відеооглядами на моделі на Ютуб-каналі магазину. Також наші менеджери із задоволенням проконсультують вас перед покупкою. Оформлення замовлення займе у Вас менше ніж хвилину.

Читати далі

Де можна купити мотоблок та скільки коштує?

Мотоблок блог Ромб

Мотоблок, який іноді також називають одновісним трактором, є дуже компактним сільськогосподарським пристроєм, який завдяки своїй маневреності може ефективно використовуватися, особливо на невеликих площах. Крім іншого, він є дуже гарною альтернативою великим тракторам.

До 1970-х років мотоблок також був дуже поширеним у професійному сільському господарстві, і навіть тоді він був доступний для невеликих господарств. Сьогодні, за часів постійно зростаючих посівних площ, одновісний трактор особливо підходить для фермерів-аматорів або тих, хто займається сільським господарством як побічний продукт. Але й приватні власники з досить великою площею вирощування в саду можуть скористатися перевагами, які може запропонувати одновісний трактор.

Історія, пристрій та функціонал одновісного трактора

Читати далі

Як вибрати снігоприбиральну машину

Снігоприбиральна машина

Розчищення території від снігу - не найприємніше прибирання, особливо при інтенсивних та частих снігопадах. У такому разі найкращим рішенням може стати покупка снігоприбирача, тобто пристрої для видалення порошку білого з поверхні. Його використання значно полегшить та прискорить роботи зі збирання об'єкта.

Які бувають снігоприбирачі?

Снігоприбирачі діляться на дві основні групи - пристрої з двигунами внутрішнього згоряння (дизельні снігоприбирачі) та електричні пристрої (електричні снігоприбирачі). Бензинові снігоочисники – це пристрої, які особливо добре підходять для великих ділянок. Вони більше, ніж електричні снігоочисники, і до того ж працюють із більшою потужністю. У продажі легко знайти пристрої з великою робочою шириною (шириною збирання снігу), наприклад 60-70 см - завдяки їм видалення снігу з великих площ буде більш ефективним і швидким, ніж у разі пристроїв з меншою шириною захвату, тому що за один прохід видалить сніг з більшою площею. Однак ці пристрої створюють багато шуму (особливо великі моделі) відносно важкі та не найдешевші. Дизельні снігоприбиральні машини поділяються на дві групи – одно- та двоступеневі. Одноступеневі машини оснащені двотактним двигуном. Їх рекомендують для зняття невеликого снігового покриву з відносно невеликих ділянок.

Двоступеневі снігоочисники мають чотиритактний двигун (а значить, велику потужність) та повний привід, що полегшує маневрування пристрою. Вони добре підійдуть для великих ділянок, покритих товстим шаром снігу. Одноступеневі машини оснащені шнеком, який одночасно збирає та відкидає сніг.

Читати далі

Як відрегулювати мотоблок

Робота з мотоблоком

Як налаштувати мотоблок

Якій і які потужності вибрати мотоблок?

На цьому етапі вам також слід перевірити наявність і вартість запасних частин, щоб невелика несправність, що здається, не стала причиною тривалого простою машини протягом декількох років. Є багато різних моделей мотоблоків, які в основному розрізняються за потужністю, вагою та розмірами.

Найменші зазвичай мають близько 5-8 л.с. і вага близько 60-90 кг можуть працювати як з бензиновими, так і з дизельними двигунами. Бензинові двигуни більш популярні в цих версіях через вартість покупки та простоту запуску. Найчастіше працюють культиваторами, косарками, снігоочисниками. Через невелику вагу вони рідко використовуються для орних робіт через відносно невелике тягове зусилля, що в основному пов'язано з вагою та розмірами коліс.

Середній мотоблок зазвичай має потужність 8-11 к.с. та вага 90-160 кг. У цьому сегменті варто звернути особливу увагу на наявність блокування диференціала. Який присутня не у всіх моделях, але значно спрощує роботу, тому що на легкому тракторі можна легко повернути mino вручну, що у нього постійний привід на два колеса, але з моделлю вагою понад 100 кг і великими колесами у важкопрохідній місцевості ми не зможемо впоратися з це так легко, і в довгостроковій перспективі це може бути дуже клопітким. У цьому сегменті асортимент машин вже дуже широкий, ми можемо використовувати практично всі аксесуари, що є на ринку.

Читати далі

Навіщо заливати воду в колеса трактора

Шина у росі

ЗАЧЕМ ЗАЛИВАЮТ ВОДУ В КОЛЕСА ТРАКТОРА?

Вода или растворы на водной основе используются для увеличения веса и такая процедура называется балластировкой.

Что такое балластировка?

Балластировка - это экономичный способ увеличить тягу и, в конечном итоге, тяговое усилие трактора. Меньшая “прошлифовка” задних колес уменьшает расход топлива, также трактор сможет тянуть орудия больше и тяжелее по весу.

Жидкостная балластировка шины оказывает то же действие, что и металлический груз - он размещает жидкий балласт в самом низком центре тяжести на тракторе. Во время движения трактора вес балластной жидкости сохраняется на дне шины при любых обстоятельствах. Оператор однозначно заметит заметное улучшение характеристик управляемости трактора. Трактор имеет больший вес, поэтому он обладает большей инерцией при движении и с большей вероятностью пройдет без проблем неровности на своем пути.

Читати далі

Мотоблок – найкращий помічник при посадці картоплі

Работа с мотоблоком

ЗМІСТ

  1. Мотоблок – найкращий помічник при посадці картоплі
  2. Чому обробіток ґрунту мотоблоком ефективніший, ніж робота старою доброю лопатою?
  3. Два способи обробітку ґрунту мотоблоком
  4. Перевірка та налаштування мотоблоку
  5. Підготовка техніки до етапу посадки картоплі
  6. Розмітка городу спеціальним маркером
  7. Методи висадки картоплі мотоблоком
  8. Процес посадки картоплі «бюджетним мінітрактором»
  9. Переваги мотоблоку

Мотоблок – найкращий помічник при посадці картоплі

Читати далі

Який мотоблок кращий редукторний чи ремінний?

Мотоблок редукторный

Який мотоблок кращий редукторний чи ремінний?

Для того щоб підібрати мотоблок який підійде для обробки землі і будь-яких інших завдань, що вас цікавлять, вам знадобиться звернути увагу на наступні фактори:

  1. Потужність та тип двигуна.
  2. Тип передачі механічної енергії
  3. Тип встановленої фрези
  4. Асортимент навісного обладнання

Читати далі