Баннер скидки на ромб

Ручний інструмент

Як вибрати пряму шліфувальну машину

Як вибрати пряму шліфувальну машину

Прямошліфувальна машинка вважається універсальним інструментом. Її багатофункціональність робить її незамінним помічником у різних сферах діяльності. Застосування ПШМ можливе як у побутовій, так і професійній діяльності. Універсальність цього електроінструменту дозволяє використовувати її в таких роботах як полірування, шліфування, свердління, закручування/викручування шурупів, а також нанесення гравіювання. На нашому сайті представлена величезна кількість прямошліфувальних машин від різних брендів. Для того, щоб Вам було простіше зробити вибір, ми зібрали основні моменти, на які варто звернути увагу.

З чого складається ПШМ

Пряма шліфувальна машина — інструмент, що поєднує в собі потужність дриля, яка виглядає як велика авторучка. Надійний пластиковий корпус приховує такі конструктивні елементи, як:

  • Електромотор;
  • Редуктор;
  • Шпиндель - вал, від якого залежить призначення інструмента. Також до нього кріпиться пластикова крильчатка, що забезпечує охолодження двигуна шляхом обдування його повітрям.

Принцип роботи ПШМ дуже схожий на роботу звичайного дриля. Вага пристрою зазвичай не перевищує одного кілограма, в результаті їм дуже зручно працювати навіть однією рукою.

Для виконання різного спектру робіт рекомендуємо розглядати механізм з можливістю регулювання оборотів, це дозволить Вам без особливих зусиль виконувати перераховані вище роботи. Функціонал також залежить від класу пристрою, побутові мають мінімальну кількість функцій, а професійні моделі можуть мати потужну електронну начинку, яка дозволить підтримувати задану швидкість навіть під навантаженням.

Які особливості враховувати при купівлі шліфувальної машини

Для того, щоб куплений інструмент повністю відповідав Вашим вимогам, радимо перед покупкою звернути увагу на такі нюанси:

  • Потужність. Чим вища потужність, тим з більш твердими матеріалами зможе працювати пристрій.
  • Кількість оборотів. Гравери відрізняються від інших шліфувальних машин тим, що мають більш високу швидкість обертання шпинделя. У середньому ПШМ розвиває 10000-35000 оборотів/хв.
  • Живлення двигуна. Випускаються прямі шліфувальні машини з мережним та акумуляторним живленням. Останні значно розширюють спектр робіт, що здійснюються, оскільки не вимагають пошуку розетки, але до них бажано обзавестися додатковим акумулятором.
  • Ергономіка. Один із важливих факторів для комфортної роботи. Адже від того, наскільки зручно пристрій лежить у вашій руці, залежить якість виконуваної роботи.
  • Додатково
    • Можливість плавного пуску. Запобігає появі високого пускового струму, як наслідок інструмент не вириває з рук, а також захищає інструмент від передчасних поломок;
    • Регулювання обертів. Оскільки робота з м'якими матеріалами або зачистка пофарбованих виробів повинні проводитися на невеликих обертах, а заточування та відрізні роботи на високих - рекомендуємо розглядати пристрій з регулюванням обертів;
    • Захист від перевантаження та перегріву;
    • Можливість підтримки обертів під навантаженням;
    • Додаткова рукоятка.

Яку фірму вибрати

Сьогодні на ринку представлено безліч продукції від різних виробників. У нашому інтернет-магазині Romb.ua представлені тільки найкращі моделі шліфувальних машин. Окремо хотілося б відзначити якість пристроїв від таких брендів як:

  • Bosch
  • Makita
  • Black&Decker
  • Vitals
  • Dremel

Сподіваємося, що дана інформація допоможе Вам зробити правильний вибір.

Бажаємо Вам приємних покупок разом із ромб.юа

Найкращі виробники ручного інструменту

Найкращі виробники ручного інструменту. Блог

Ручні інструменти

Ви коли-небудь купували нові ручні інструменти в Інтернеті? Якщо це так, то ви знаєте, що на ринку набагато більше брендів, ніж було 10 років тому. Часто ця проблема стає ще більш лякаючою через відсутність знань про діяльність кожного бренду в цій галузі.

Зрештою, викрутки однієї марки можуть набагато перевершувати їх гайкові ключі за довговічністю та зручністю використання. Таким чином, може бути дуже важливо знати, які бренди виділяються, коли йдеться про певні класи та типи інструментів.

У цьому посібнику ви дізнаєтесь, як провести різницю між кращими брендами ручного інструменту. Тут ви дізнаєтеся про історію та репутацію цих брендів, а також про те, які з їхніх продуктів вважаються «найкращими» серед професіоналів, що працюють.

Важливі характеристики, на які слід звернути увагу, - це розмір двигуна (вимірюється в кінських силах) і рейтинг SCFM (стандартні кубічні фути в хвилину), який враховує CFM і застосовує стандартний набір умов навколишнього середовища, таких як температура та вологість, щоб забезпечити точніше значення.

Кращі бренди ручного інструменту

Irwin

Irwin Industrial Tools - одна з кількох торгових марок ручних інструментів, які представлені сьогодні на ринку, які випали з поля зору громадськості. Однак ще у 20 столітті цей бренд був добре відомий якістю своїх флагманських інструментальних ліній. Це включає легендарний «тисковий затискач», який був винайдений одним з перших ковалів компанії як перші у світі плоскогубці з фіксатором.

Із самого початку Irwin виробляв усі свої інструменти у США.

Проте з 2008 року бренд переніс своє виробництво за кордон до Китаю, щоб залишатися конкурентоспроможним на поточному ринку. З того часу якість їхньої продукції не зазнала помітного падіння, хоча їхня популярність продовжує падати.

З 2016 року Stanley Black & Decker має бренд Irwin. Це призвело до невеликого відродження впізнаваності їхнього бренду. Зокрема, їх стрижневі затискачі досі вважаються найнадійнішими та найміцнішими з доступних для споживачів. Крім звичайних ручних інструментів, пили та свердла Irwin також використовуються багатьма майстрами та підрядниками.

Stanley

Stanley - один із найстаріших брендів ручних інструментів в Америці, історія якого сягає 1843 року. Хоча з 2010 року він офіційно є частиною об'єднаної Stanley Black & Decker, у роздріб цей бренд користується здебільшого свого колишнього визнання на ринку.

Якщо бути точним, Стенлі відомий тим, що створив майже всі види ручних інструментів, які тільки можна уявити. Рівні, ломи, молотки, викрутки, ріжучі інструменти - ви називаєте це, і є велика ймовірність, що Стенлі це зробить.

Фактично, коли справа доходить до деяких основних інструментів у сьогоднішньому арсеналі інструментів, Стенлі першим представив їх на ринку. Це, безумовно, відноситься до рулетки із замком, яка залишається одним із найпопулярніших продуктів бренду.

Craftsman

Craftsman може бути одним із найвідоміших брендів ручних інструментів у США, не в останню чергу тому, що вони десятиліттями домінували на ринку через свій основний канал продажів. Якщо бути точним, Craftsman починався як власний бренд Sears, що зробило їх виключно доступними та конкурентоспроможними у період розквіту мегамаркетингу.

При цьому популярність Craftsman пішла на спад разом зі станом Sears. Фактично, сам бренд продали Stanley Black & Decker у 2017 році. Те саме можна сказати про якість їхньої продукції, яка часто вагалася через те, як Sears уклала контракт на виробництво інструментів.

В результаті вони часом були функціонально ідентичні ручним інструментам, виготовленим для New Britain, Stanley та Western Forge.

Попри всі ці варіації бренд Craftsman залишається опорою сучасного ринку ручних інструментів. Зокрема, численні набори інструментів Craftsman популярні завдяки своїй доступності, розміру та універсальності. У ці набори входить все, від гайкових ключів та викруток до свердлів та тріскачок.

DeWalt

В останні роки DeWalt стала більш відома своїми універсальними лінійками електроінструментів. Незважаючи на це, вони продовжують залишатися помітною частиною ринку ручних інструментів завдяки широкій доступності та доступності їх.

У широкому каталозі доступних ручних інструментів тріскачки, гайкові ключі, шестигранні ключі та набори інструментів для механіків DeWalt є одними з найпопулярніших продуктів.

Бренд DeWalt бере свій початок майже 100 років тому з Реймонда Е. ДеВальта, який винайшов першу у світі пилку з радіальним важелем. Торгова марка виросла на славі цих пил протягом десятиліть, аж до 1990-х років, коли вони звернулися до ручних та електроінструментів.

Це включало випуск у 2011 році набору інструментів підрядника, до якого входили плоскогубці, пилки, молотки та багато іншого.

Сьогодні торгова марка DeWalt є дочірньою компанією Stanley Black & Decker. Чимало їх ручних інструментів позначені як «зроблені США», хоча в цих інструментах використовуються деталі, вироблені там. DeWalt також має виняткову впізнаваність бренду, в чому завдяки своїй доступності як у роздрібних, так і в інтернет-магазинах.

Де вигідно купити РУЧНІ ІНСТРУМЕНТИ в Україні?

Купити ручні інструменти можна на сайті інтернет-магазину Romb.ua. У нас Ви знайдете відповідні аксесуари до нього, а розібратися Вам допоможуть наші фахівці, до яких Ви можете звернутися за номером телефону 0-800 30-19-19.

Купаючи у нас Ви отримуєте:

  • Офіційна гарантія від виробника;
  • Швидку доставку без передоплати;
  • Можливість оформити товар на виплату.

Бажаємо Вам приємних покупок разом з Romb.ua.

Класифікація електромонтажних інструментів та вимоги до них

Набір інструментів

Гарний електрик завжди повинен бути готовим до своєї роботи. Це означає, що він повинен мати набір необхідних інструментів, які дозволять йому без проблем виконувати всі необхідні завдання. Отже, давайте подивимося, що входить до групи цих інструментів, щоб переконатися, що нічого важливого не пропущено.

Які інструменти для електриків?

Сьогодні на ринку багато пропозицій щодо інструментів для електрика. Вони пропонуються у більшому та меншому розмірі, щоб ви могли вільно працювати у різних місцях та у різному масштабі. Один із основних інструментів, який повинен мати кожен електрик, – це інструмент для зняття ізоляції. З його допомогою можна не тільки зняти ізоляцію, а й обтиснути кінці, що значно прискорить роботу. Ще один інструмент, який повинен мати кожен електрик, це плоскі плоскогубці. Завдяки ізоляції до 1000В ми знаємо, що тут з нами нічого не станеться, а можливість бічного обрізання може значно покращити роботу у важкодоступних місцях. Хорошому електрику також варто вкластися в ізольовані викрутки, які можна придбати в наборі з кількох штук, і пропонуватимуться різних розмірів. Вони добре ізольовані, а міцна сталь, з якої вони виготовлені, дозволить нам безпечно використовувати їх протягом багатьох років. Тут найголовніше – звернути увагу на те, чи є вони ізольованими інструментами на 1000 В, щоб ми могли бути впевнені, що наша робота справді буде безпечною.

Читати далі

Як працює гайковерт

Гайкокрут з підсвіткою

Як працює гайковерт

Гайковерт - дуже корисний інструмент, яким повинен володіти будь-який робочий. Він служить більш потужною альтернативою більшій кількості ручних ключів, робота яких не залежить від сили користувача.

Він не тільки робить роботу менш стомлюючої і важкою, але і дозволяє відкручувати і затягувати гайки і болти, які зазвичай дуже важко зняти вручну.

Читати далі