Баннер скидки на ромб

Як обрати шуруповерт і на що звертати увагу

Шуруповерт можна по праву вважати найпоширенішим електроінструментом. На даний момент такий інструмент можна знайти у будь-якій квартирі та кожній родині. Вся справа в тому, що це універсальний агрегат, який необхідний при проведенні будь-яких робіт. Покласти плінтус, повісити полицю або рамку для фотографії – все це можна зробити орудуючи одним шуруповертом. Враховуючи популярність інструменту як у побутовому, так і в професійному сегменті існує безліч модифікацій від різних виробників. Виникає питання, який шуруповерт вибрати? Для цього слід звернути увагу на ряд факторів, проте першочергово потрібно відповісти на запитання, для чого ви купуєте шуруповерт? Ви плануєте використовувати інструмент для вирішення побутових завдань, або купуєте його на виробництво чи в майстерню? Критерії вибору в такому випадку трохи відрізнятимуться, проте основні моменти залишаються незмінними.

Критерії вибору шуруповерта:

  • Тип живлення;
  • Потужність;
  • Ємність акумуляторів та їх кількість;
  • Регулювання обертів шпинделя;
  • Тип патрона;
  • Зручність при роботі;
  • Упаковка;
  • Виробник та сервісне обслуговування.

Розглянемо кожен пункт списку на прикладі вибору моделей для професійної та побутової експлуатації.

Побутовий шуруповерт

У побуті може виникнути безліч ситуацій, у яких буде корисний шуруповерт. Він допоможе зібрати меблі, повісити фотографії та багато чого іншого. При цьому ви можете виконати роботу максимально швидко. При виборі побутового шуруповерта варто звертати увагу на вартість, тому що для таких цілей не потрібно купувати дорогі модифікації, але й не варто надмірно економити на якості. Давайте розглянемо всі нюанси, які можуть виникнути при виборі потрібної моделі:

• Мережевий або акумуляторний
До покупки можна розглядати обидва варіанти. Варто відзначити що мережевий шуруповерт, як правило, має більшу потужність, і як наслідок продуктивність. Якщо вам потрібна модель для роботи в гаражі, або тільки в квартирі, де є джерело електроенергії, то такий варіант буде оптимальним рішенням. Його вартість нижча ніж у акумуляторних аналогів, а потужність більша.
Акумуляторний варіант більш мобільний. Його можна розглянути для покупки та у вищевказаних умовах. Різниця в потужності при побутових задачах не особливо відчутна, і немає задач з якими не впорається модель з АКБ. Працювати такою модифікацією в замкнутих просторах буде зручніше, тому що вам не заважатиме мережевий кабель та подовжувач. Крім того, за наявності приватного будинку і великих територій акумуляторний варіант буде кращим.
• Потужність
Не найважливіший параметр для побутових модифікацій. Як уже згадувалося вище, більшу потужність мають мережеві моделі. Акумуляторні аналоги мають переважно два варіанти: 10,8 та 18 В. За великим рахунком, для побутового використання достатньо буде потужності в 10,8 В, проте якщо ви плануєте працювати багато і часто протягом декількох днів – наприклад, ви робите ремонт або збираєте меблі, то краще зупинитися на більш потужних варіантах.
• Ємність акумуляторів та їх кількість
Від цього параметра залежить тривалість роботи акумуляторного шуруповерта. Якщо ви вже маєте акумуляторний інструмент, можете спробувати підібрати шуруповерт, який буде сумісний з наявними АКБ. Наприклад, продукція серії SmartLine від Vitals або One+ від Ryobi. Таким чином ви зможете суттєво заощадити та придбати якісний довговічний інструмент. Якщо ж такого немає, можна вибрати моделі з одним або двома АКБ. Кількість та ємність варто підбирати в залежності від завдань. Якщо ви не плануєте регулярно й довго використовувати інструмент, то ваш вибір максимально бюджетний, з одним акумулятором. Якщо ж теоретично можлива часта і тривала експлуатація - два АКБ те що потрібно. Поки ви працюєте, один акумулятор буде на зарядці. Чим більша ємність – тим тривалішим буде робочий процес.
• Регулювання обертів шпинделя
Дуже корисна функція, яка істотно розширює можливості інструменту. Можливе плавне регулювання обертів натисканням кнопки ввімкнення. Більш корисна для професійних моделей, але стане приємним плюсом при покупці.
• Тип патрона
Як правило, на більшість модифікацій встановлюють швидкозатискний патрон, який дозволяє швидко і надійно зафіксувати оснастку. Для побутового користування - це найкращий варіант.
• Зручність при роботі
Наявність прогумованих вставок на корпусі сприяє комфортному хвату інструменту і запобігає ковзанню рук при роботі. Також варто звернути увагу на розташування перемикача реверсу, щоб при роботі ви випадково не перемикали його. Особливо актуально для шульги.
• Упаковка
Плюсом буде наявність кейсу, в якому ви можете зберігати та переносити інструмент. Стане істотним плюсом при покупці шуруповерта у квартиру.
• Виробник та сервісне обслуговування
Важливу роль при покупці відіграватиме виробник, оскільки імениті бренди мають порівняно високу вартість, що при покупці побутового інструменту викреслює їх зі списку претендентів. Звичайно, ви завжди можете переплатити за якість, але це на особистий розсуд. Існує безліч бюджетних якісних шуруповертів від різних виробників: Vitals, Teckhman, DWT та інші.
Перед покупкою радимо звернути увагу на відгуки не тільки про моделі, а й про виробника загалом. Істотним плюсом стане наявність сервісного центру поблизу, де ви можете здійснити ремонт та заміну комплектуючих. Також важливим залишається термін гарантійних зобов'язань.

Професійний інструмент

Шуруповерт необхідний при виконанні будь-яких робіт при будівництві, збиранні меблів та ремонті. При купівлі на підприємство, як правило, обирають перевірений часом інструмент від відомого виробника. Крім того, часто їх купують самі працівники, які чудово розуміють що вони хочуть отримати. Однак якщо у вас маленький бізнес зі складання та встановлення меблів чи невелика майстерня, СТО або щось подібне, то вам буде проблематично вибрати оптимальний варіант серед величезного асортименту представленого на ринку України. Давайте розглянемо варіанти за вказаними вище пунктами.

• Мережевий або акумуляторний
Вибір залежить від типу робіт. Наприклад, якщо ваше завдання постійно збирати меблі, то кращим буде мережевий шуруповерт, тому що при роботі з ним ви зовсім не будете робити зупинок. Крім того він має більш високу потужність.
Якщо ви працюєте в автомайстерні і вам постійно потрібно пересуватися з інструментом, то правильним вибором буде придбання акумуляторного аналога. Він більш мобільний, і дозволяє безперешкодно змінювати положення.
• Потужність
Для повноцінної професійної роботи акумуляторним шуруповертом слід купувати моделі потужністю 18 В. Такої модифікації цілком вистачить для будь-якої задачі, яку ви перед нею поставите.
• Ємність акумуляторів та їх кількість
Одна з найважливіших характеристик - ємність АКБ. Чим вона вища тим довше ви можете працювати. Якщо у вас невелика майстерня, і немає потреби постійно працювати різними інструментами, можете розглянути можливість покупки кількох інструментів з однієї лінійки. Наприклад, шуруповерт та гайковерт, які зможуть працювати на одному акумуляторі. Так ви зможете суттєво заощадити. Якщо ж такої можливості немає ваш вибір – 2 АКБ. Поки одна заряджається, ви можете працювати з другою не перериваючи робочий процес. Чим більше ємність – тим краще. Відштовхуватися варто від обсягу робіт.
• Регулювання обертів шпинделя
Дуже корисна функція, яка істотно розширює можливості інструменту. Можливе плавне регулювання обертів натисканням кнопки ввімкнення. Надзвичайно корисна для професійних моделей.
• Тип патрона
Як правило, більшість модифікацій встановлюють швидкозатискний патрон, який дозволяє швидко і надійно зафіксувати оснастку. Існують модифікації зі змінними патронами або кутові модифікації, призначені для роботи у важкодоступних місцях. Вибір тут залежить від специфіки робіт.
• Зручність при роботі
Наявність прогумованих вставок на корпусі сприяє комфортному хвату інструменту і запобігає ковзанню рук при роботі. Також варто звернути увагу на розташування перемикача реверсу, щоб при роботі ви випадково не перемикали його. Особливо актуально для шульги. Наявність підсвічування робочої зони та індикація заряду стане суттєвим плюсом. Також варто звернути увагу на можливість придбання безщіткових моделей.
• Упаковка
Плюсом буде наявність кейсу, в якому ви можете зберігати та переносити інструмент.
• Виробник та сервісне обслуговування
Для професійної експлуатації переважно обирають моделі іменитих брендів, які вже встигли зарекомендувати себе як стандарт надійності та якості. Сумніватися в надійності збірки та якості комплектуючих не доводиться. Проте купувати варто лише у перевірених та відомих магазинах, щоб не придбати підробку, яку недобросовісні магазини продають під виглядом оригіналу. В інтернет-магазині Romb.ua ви знайдете лише оригінальну сертифіковану продукцію.
Перед покупкою радимо звернути увагу на відгуки не тільки про моделі, а й про магазин в цілому. Істотним плюсом стане наявність сервісного центру поблизу, де ви можете здійснити ремонт та заміну комплектуючих. Також важливим залишається термін гарантійних зобов'язань.
Популярністю користуються такі бренди як: Makita, Metabo, Bosh, DeWalt та інші.

Топ шуруповертів за 2021 рік

Для спрощення вибору ми сформували рейтинг шуруповертів – найпопулярніших модифікацій за 2021 рік. На формування нашого ТОПу впливали такі фактори:

  • Інтенсивність продажу модифікації;
  • Відгуки реальних покупців;
  • Добросовісне та швидке сервісне обслуговування;
  • Ціна.

Топ розділений на бюджетні, середні та топові моделі, щоб ви могли обрати варіант, що задовольняє ваші потреби:

БЮДЖЕТНІ
Дриль/гвинтоверт акумуляторний BLACK&DECKER BDCD8
Дриль-шуруповерт акумуляторний Stark CD12-2
Шуруповерт Акумуляторний Зеніт Профі США-18 LiW
СЕРЕДНЬОБЮДЖЕТНІ
Шуруповерт Metabo PowerMaxx BS Basic 600079550
Шуруповерт-дриль Ryobi ONE+ R18DD3-120S 18 В
Шуруповерт STANLEY SCD20S2K
ТОПОВІ МОДЕЛІ
Шуруповерт Makita FS6300R
Дриль-шуруповерт DeWALT DCD701D2
Шуруповерт Bosch GSR 12V-15 FC

Кожна з цих модифікацій має свої плюси та мінуси. Купуючи цей товар ви гарантовано отримаєте інструмент, що витримав перевірку на практиці. Коротко розглянемо переваги та недоліки представлених моделей.

Дриль/гвинтоверт акумуляторний BLACK&DECKER BDCD8

Компактний, легкий та бюджетний побутовий шуруповерт від добре відомого українському споживачеві бренду BLACK&DECKER. Продукція даного бренду має порівняно бюджетну вартість, при тому, що комплектуючі виготовлені якісно і прослужать вам тривалий час. Конструкція моделі проста, акумулятор вбудований у нижню частину корпусу. Основною перевагою є невелика вага – всього 900 грам. Недоліком є ​​потужність якої вистачить для виконання тривіальних побутових завдань. У комплект поставки не входить кейс, проте зберігати інструмент просто за рахунок його габаритів.

Основні переваги:

  • Невелика вага
  • Невеликі габарити
  • Надійна збірка та якісні комплектуючі
  • Перевірене сервісне обслуговування

Основні недоліки:

  • Функціональні можливості обмежені
  • Акумулятор вбудований - час роботи обмежений його зарядом

Дриль-шуруповерт акумуляторний Stark CD12-2

Більш потужний аналог побутового шуруповерта з розширеними функціональними можливостями. АКБ – знімна, тому є можливість працювати тривалий час із заміною батареї. Більш комфортний хват. Є підсвічування робочої зони.

Основні переваги:

  • Бюджетна вартість при великих функціональних можливостях
  • Ергономічний дизайн

Основні недоліки:

  • Невелика ємність АКБ
  • Не призначений для тривалих безперервних робіт

Шуруповерт Акумуляторний Зеніт Профі США-18 LiW

Побутова модель максимально наближена до середньобюджетних. Вона має широкі функціональні можливості. Усі комплектуючі виготовлені з якісних матеріалів, відповідно до виробничих стандартів. Знімна акумуляторна батарея - є можливість встановлювати АКБ підвищеної ємності. Прогумова рукоятка забезпечує комфортний хват і запобігає ковзанню рук під час роботи. Проте сам шуруповерт досить громіздкий і не підходить для роботи в замкнутих приміщеннях.

Основні переваги:

  • Наявність удару
  • Розширена комплектація
  • Надійна конструкція

Основні недоліки:

  • Габаритна модель
  • Не підходить для повноцінного професійного використання

Шуруповерт Metabo PowerMaxx BS Basic 600079550

Шуруповерт від добре відомого українського споживача бренду Metabo, який уже встиг зарекомендувати себе як надійний виробник. Ця марка випускає широкий спектр професійного електроінструменту, проте є напівпрофесійні моделі. Такою моделлю є PowerMaxx BS Basic. Модель має широкий спектр можливостей завдяки високому крутному моменту, - 35 Нм. Також є делікатний режим з крутним моментом в 17 Нм. Це дозволяє працювати з різним типом матеріалів.

Основні переваги:

  • Високий крутний момент
  • Висока продуктивність
  • Комфортний хват
  • Надійна збірка
  • Знімний патрон
  • Підсвічування робочої зони
  • Компактний дизайн

Основні недоліки:

  • Враховуючи можливості моделі ємності в 2 А/години, не вистачає для тривалого використання. Працювати безперервно не вийде. Вирішити проблеми не вийде, адже на цю модифікацію встановлюють лише такі АКБ.

Шуруповерт-дриль Ryobi ONE+ R18DD3-120S 18 В

Сучасний надійний інструмент, який належить лінійці ONE+. Це означає, що акумулятори від нього підійдуть будь-якому інструменту цієї серії. Враховуючи великий асортимент, ви можете зібрати свою колекцію інструментів для всіх можливих типів робіт, при цьому істотно заощадивши. Інноваційні акумулятори з технологією Lithium+ значно підвищують продуктивність і забезпечують захист шуруповерта від перегріву. Акумулятор заряджається і розряджається рівномірно, що гарантує використання всіх 100% ємності.

Основні переваги:

  • Висока продуктивність
  • Сумісність АКБ із будь-яким інструментом серії ONE+
  • Ергономічний дизайн
  • Якісна збірка
  • Електронний захист від перегріву
  • Рівномірний розряд та зарядка АКБ

Як таких істотних недоліків немає. Варто відзначити досить велику вартість при покупці комплекту, проте ви вийдете в плюс при покупці наступного інструменту серії.

Шуруповерт STANLEY SCD20S2K

Так як компанія STANLEY виробляє продукцію для столярних робіт основною сферою застосування шуруповерту залишається дерево. Однак завдяки значним характеристикам він підійде і для свердління металу. Інструмент виробництва даного бренду не відрізняється високою продуктивністю, тому що розробляється для побутового спектра робіт. При цьому він володіє всім необхідним для професійного інструменту і неймовірним рівень комфорту при роботі. Все завдяки ергономічному корпусу, прогумованим вставкам та тихій роботі.

Основні переваги:

  • Максимальний рівень комфорту під час роботи
  • Тиха робота
  • Наявність запобіжників
  • Одномуфтовий патрон

Основні недоліки:

  • Невисокий показник продуктивності
  • Побутовий клас інструменту
Шуруповерт Makita FS6300R
Модифікація від добре всім відомого бренду Makita, який виробляє переважно професійний інструмент. Ця модель виготовлена під роботу з гіпсокартоном, але добре впорається і з іншими завданнями шуруповерта. Основним недоліком є відсутність режиму дриля, що з урахуванням великої вартості робить цей варіант придатним лише для професійного застосування. Також варто відзначити, що тип живлення моделі - від мережі. Це зроблено для підвищення максимальних обертів. Це істотно впливає на мобільність інструменту.
Основні переваги:
    Високі оберти Не піднімає пилу під час роботи Ідеально підходить для роботи з гіпсокартоном Висока якість збірки та комплектуючих Популярність бренду Якісний сервіс
Основні недоліки:
  • Мережевий тип живлення - страждає мобільність
  • Немає режиму свердління
  • Немає кейсу для зберігання

Дриль-шуруповерт DeWALT DCD701D2

DCD701D2 - це модифікація з безколекторним двигуном, який значно надійніший і довговічніший за колекторні аналоги. Серед професійного інструменту проблема із щітками одна з найпоширеніших. Така конструкція допомагає її повністю виключити. Модель має середні для топ сегменту характеристики, проте варто відзначити, що це відбувається через 12 В батарею. Шуруповерт – приклад ідеального поєднання високої потужності та помірного енергоспоживання. Компанія DeWALT виготовляє виключно професійну продукцію. Вона максимально надійна та зручна в експлуатації, хоч і має порівняно високу вартість.

Основні переваги:

  • Безщітковий двигун
  • Висока потужність за помірного енергоспоживання
  • Якісна та надійна збірка
  • Високоякісні комплектуючі
  • Максимальний рівень комфорту

Основні недоліки:

  • Завищена вартість за середніх характеристик

Шуруповерт Bosch GSR 12V-15 FC

Даний інструмент – універсальний для виконання будь-якого типу робіт. Можливість зняття патрона дозволяє використовувати його зі звичайним, кутовим, кутовим зі зміщенням патронами. Також можна працювати зовсім без патрона – як тримач для біт. При цьому модель має значні характеристики продуктивності і надійності. Завдяки широкому спектру можливостей підходить для роботи у важкодоступних місцях. Наявність підсвічування робочої зони також безперечний плюс. Єдиним мінусом моделі є АКБ невеликої ємності. Працювати тривалий час можливості немає, проте завдяки швидкозарядному пристрою батарея встигає заряджатися досить швидко.

Основні переваги:

  • Широкий спектр функціональних можливостей
  • Велика кількість насадок
  • Надійна збірка
  • Високоякісні комплектуючі
  • Компактні розміри та невелика вага

Основні недоліки:

  • Ємність АКБ
  • Вартість

Всю представлену оригінальну продукцію ви можете придбати на сайті Romb.ua.

Поділитися: