Баннер скидки на ромб

Як підключити генератор до мережі будинку

Як підключити генератор до мережі будинку. Блог Ромб

Переносний генератор - це простий і недорогий варіант для підтримки роботи вашого світла та побутової техніки, коли у вашому будинку немає електрики.

Є два способи забезпечити харчування вашого будинку за допомогою генератора:

  1. підключаючи прилади безпосередньо до генератора, або
  2. підключаючи генератор до електричної мережі вашого будинку.

Перше рішення - використання подовжувачів для підключення ваших приладів до портативного генератора зовні - в кращому випадку громіздко. А під час тривалих відключень немає можливості підключити світло у вашому будинку до генератора, тому вам доведеться покладатися на ліхтарики та лампи.

Підключення генератора до будинку є більш універсальним, тому, що ви можете використовувати будь-яку побутову техніку у своєму будинку, як звичайно, як що ви не перевищували потужність вашого генератора. Всі ваші електричні розетки та освітлення працюватимуть, так само як і до вимкнення електроенергії.

Але портативні генератори не готові до підключення до електромережі вашого будинку.

Підключення генератора безпосередньо до розетки, відоме як зворотне живлення, може серйозно пошкодити електричну проводку вашого будинку і навіть викликати пожежу. Це також є незаконним, оскільки зворотна подача електроенергії до вашого будинку може фактично призвести до ураження електричним струмом будь-якого техніка, що працює на лініях електропередач в іншому місці мережі.

Навіщо потрібен автоматичний перемикач?

Замість цього вам знадобиться пристрій, відомий як автоматичний перемикач, щоб безпечно під'єднати генератор до будинку.

Передатковий перемикач - це електричний пристрій управління, який ви встановлюєте безпосередньо поруч із коробкою автоматичного вимикача у вашому будинку. Основне призначення автоматичного перемикача – відключити електричну мережу вашого будинку від електромережі на ваш генератор.

Інший варіант використання автоматичного перемикача - спростить управління живленням. Передавальний перемикач працює, так само як автоматичний вимикач у вашому будинку, дозволяючи завантажувати різні кімнати, розетки або прилади на різні вимикачі. Ви визначаєте, які розетки на якомусь допоміжному вимикачі встановлені при установці автоматичного перемикача.

Щоб контролювати потужність, що споживається вашим генератором, все, що вам потрібно зробити, це включити один вимикач, а інший вимкнути. Таким чином, ви можете тримати весь будинок підключеним до генератора, але споживати електроенергію тільки тоді, коли потрібно використовувати конкретний прилад. Зрештою, це дозволяє вам використовувати портативний генератор меншого розміру для живлення вашого будинку.

Ручні та Універсальні Перемикачі

Зазвичай доступні два різні типи автоматичних перемикачів: ручні автоматичні перемикачі та універсальні автоматичні перемикачі.

Ручні перемикачі працюють так само, як і традиційний автоматичний вимикач. Щоб увімкнути або вимкнути один комплект приладів, просто натисніть відповідний вимикач.

Універсальні автоматичні перемикачі автоматизують цей процес. Ви можете вказати, які розетки та прилади мають пріоритет, а автоматичний перемикач автоматично включатиме та вимикатиме автоматичні вимикачі, щоб загальна споживана потужність залишалася нижче максимального номінального навантаження вашого генератора.

Універсальні автоматичні перемикачі також корисні, тому що вони автоматично виявляють збій в електромережі і перемикаються на генератор. Деякі автоматичні перемикачі навіть включають резервну батарею, яка може підтримувати роботу приладів, доки ви не ввімкнете генератор. Так само універсальні перемикачі автоматично перемикають ваш будинок назад на електричну мережу, коли знову вмикається електрика.

Встановлення автоматичного перемикача

Установка автоматичного перемикача зазвичай виконується досвідченим електриком, бо він включає переміщення проводів, які входять в плату автоматичного вимикача вашого будинку. Однак установка також може бути виконана домовласниками, які мають деякий досвід роботи з електропроводкою, і більшість автоматичних перемикачів постачаються з чіткими інструкціями встановлення.

Найважливішим кроком при установці автоматичного перемикача є визначення того, які ланцюги з вашої основної друкованої плати будуть переміщені в ланцюги автоматичного перемикача. Це визначення залежатиме від того, які пристрої ви хочете використовувати під час відключення електроенергії, та від розміру вашого генератора. Якщо у вас є універсальний перемикач резерву, вам необхідно запрограмувати рівні пріоритету для різних пристроїв.

Підключення Вашого Генератора

Для підключення генератора до передавального перемикача вам знадобиться спеціальний шнур генератора. Цей шнур підключається до розетки на генераторі та до входу на автоматичний перемикач.

Щоб бути готовими до відключення живлення заздалегідь, можна залишити генератор підключеним до автоматичного перемикача весь час. В іншому випадку, оскільки ви пересуватиметеся в темряві під час відключення електроенергії, рекомендується тримати шнур генератора поруч із генератором або передавальним перемикачем.

Перед запуском генератора переведіть головний вимикач на автоматичному перемикачі, щоб він споживав енергію від входу генератора, а не від електромережі. Також переконайтеся, що всі переривники на автоматичному перемикачі вимкнені в цей час, якщо ви використовуєте ручний перемикач.

Переконайтеся, що ваш генератор знаходиться на вулиці або в добре вентильованому місці, потім запустіть його. Тепер ви можете по черзі вмикати автоматичні вимикачі на своєму автоматичному перемикачі, щоби запитати свій будинок.

Коли відключення закінчиться, просто скасуйте цей процес. Не забудьте вимкнути всі переривники в ручному перемикачі, щоб вони були готові до роботи при наступному вимкненні електроенергії.

Як Підключити Генератор До Будинку Без
Автоматичного Перемикача

По-перше, встановлений автоматичний перемикач, безумовно, є кращим методом підключення вашого будинку до генератора. Автоматичні перемикачі запобігають пошкодженню проводки, електронних пристроїв та генератора. Вони також можуть запобігти спалаху.

Крок 1. Купуйте блокувальний комплект для правильного відключення основного живлення перед включенням генератора.
Комплект блокування допомагає під'єднати генератор без перемикача. Це переважно запобігає включенню генератора в блок без попереднього відключення головного вимикача. Це запобіжить повторному включенню генератора до лінії електропостачання.
Крок 2: купіть автоматичний вимикач, щоб енергія від вашого генератора надходила до вашої коробки.
Коли ви купуєте переривник, переконайтеся, що ви орієнтуєтеся на потужність вашого генератора. Зазвичай ви можете отримати вимикач 220/240 вольт із правильною силою струму для вашого генератора.
Крок 3. Купуйте дроти, під'єднайте вилку та переконайтеся, що у вас є відповідні інструменти
Залежно від ваших обставин, має сенс купити подовжувач на 240 В з силою струму, що підходить для вашого генератора.
Крок 4: Встановіть вилку зовнішнього генератора та під'єднати до блока живлення
З'ясуйте, де ви хочете під'єднати генератор до будинку зовні. Купуйте відповідну вилку генератора для зовнішньої установки та провід для повернення до блока живлення. Попросіть електрика під'єднати вилку до блока живлення за допомогою автоматичного вимикача.
Крок 5: Встановіть блокувальний комплект
Нарешті встановіть комплект блокування на панель. Знову ж таки, це запобігає підключенню вашого основного джерела живлення одночасно з генератором.

Здійснюйте покупки в інтернет-магазині Ромб.юа і телефонуйте для консультації нашому менеджеру за телефонами, написаними на сайті.

Поділитися: