Баннер скидки на ромб

Як працює гайковерт

Гайкокрут з підсвіткою

Як працює гайковерт

Гайковерт - дуже корисний інструмент, яким повинен володіти будь-який робочий. Він служить більш потужною альтернативою більшій кількості ручних ключів, робота яких не залежить від сили користувача.

Він не тільки робить роботу менш стомлюючої і важкою, але і дозволяє відкручувати і затягувати гайки і болти, які зазвичай дуже важко зняти вручну.

Як працює гайковерт?

Ударний гайковий ключ - це електроінструмент, який використовується для кріплення кріпильних деталей або зняття гайок і болтів. Він нагадує свого роду рушницю і має рукоять і спусковий гачок. Він містить обертову частину і електричний або пневмодвигун. Ці два компоненти працюють разом, щоб зробити мережевий гайковий ключ потужним інструментом.

Електричний або пневмодвигун прикладає силу до маси і змушує її обертатися. Це змушує енергію накопичуватися в цій масі. Потім він вивільняє всю накопичену енергію коротким імпульсом. Це призводить до нанесення потужної сили на ціль.

Все це робиться простим натисканням на курок. Як бачите, фізичне навантаження мінімальна, але зате можна отримати дуже високий крутний момент, що значно полегшує загвинчування болтів і гайок.

Відповідно можна відрегулювати крутний момент ударних гайкових ключів. Для пневматичного гайковерта цей крутний момент регулюється шляхом регулювання тиску повітря в компресорі.

Джерело живлення ударного ключа

Дізнавшись про механізм гайковерта, можна задатися питанням про джерело живлення машини. Ці ключі працюють в основному з двома різними джерелами живлення. Джерело живлення, зокрема, визначає, який це тип ударного гайковерта.

Гайковерт може працювати від стисненого повітря або електрики. Апарати, які приводяться в дію стисненим повітрям, відомі як 1-дюймові пневматичні або пневматичні гайковерти. В даний час пневматичні гайковерти часто підключаються до повітряного компресора і, як такі, можуть забезпечувати більшу потужність, ніж інші пристрої.

Інструменти, що працюють від електрики, можуть бути підключені до джерела живлення або використовувати батарею. Ті, які вимагають підключення до джерела живлення, відомі як гайковерти з проводом. Шнурові прилади від Vitals, DeWalt і Makita - кращі.

Як працюють ударні гайковерти різних типів?

Тепер, коли ви знаєте про двох основних типах використовуваних гайковертов, настав час поглянути на те, як працює кожен з них, і на переваги одного з них перед іншим. Прочитавши про обох типах гайковертов, ви не будете сумніватися, який з них ідеально підійде для вас.

Ударний гайковерт

Пневматичні гайковерти працюють шляхом додатка обертається енергії або крутного моменту до маси, а потім вистрілює її короткими чергами. У цій версії пневматичного гайковерта обертається енергія або крутний момент передається повітрям під високим тиском.

Для роботи пневматичного гайковерта потрібна постійна подача повітря. Повітряний потік харчується від адаптера і проходить через отвір. Це повітря контактує з циліндром, що складається з декількох лопатей однакової форми. Це називається ротором.

Переваги гайковерта повітряного удару

  • 1. Моделі з повітряним приводом зазвичай дешевше, ніж інші типи гайковертов.
  • 2. З ними не потрібно турбуватися про перегрів, оскільки надходить повітря охолоджує рухомі частини.
  • 3. Пристрої з повітряним ударом володіють більшою тривалістю життя.

Мережевий електричний гайковерт

Мережеві ударні пристрої працюють за тим же принципом, але працюють від потужного електродвигуна. У них є особлива функція, відома як функція удару, яка важлива для їх конструкції. Функція удару створює серію сильних обертальних сплесків сили всередині інструменту. Вони переносяться на свердло на кінці провідного ударного ключа для загвинчування гайок і болтів.

Ударна функція здійснюється за допомогою механізму молотка і ковадла. Ця функція удару активується, коли опора або вихідний вал вступають в контакт з опором. Коли він активується, молоток зісковзує з фіксуючого штифта і обертається з набагато більшою швидкістю в круговому русі.

Переваги гайковерта ударної дії з шнуром

  • 1. Варіанти змінної швидкості, т. Е. Ви можете регулювати налаштування крутного моменту.
  • 2. Їх можна використовувати в тісних або вузьких місцях.

Висновок

Сподіваюся, після прочитання цієї статті ви зрозумієте, як працює ударний гайковерт і його різні версії. Тепер ви повинні краще володіти своїми інструментами, які допоможуть вам працювати краще. Крім того, переконайтеся, що гайковерт правильно змазаний, щоб він міг працювати плавно.

А якщо у вас є питання по механізму гайковерта, то звертайтеся за номером телефону 0800 301 919 і ми відповімо на всі ваші запитання по Гайковерти

Поділитися: