Баннер скидки на ромб

Як відрегулювати мотоблок

Робота з мотоблоком

Як налаштувати мотоблок

Якій і які потужності вибрати мотоблок?

На цьому етапі вам також слід перевірити наявність і вартість запасних частин, щоб невелика несправність, що здається, не стала причиною тривалого простою машини протягом декількох років. Є багато різних моделей мотоблоків, які в основному розрізняються за потужністю, вагою та розмірами.

Найменші зазвичай мають близько 5-8 к.с. і вага близько 60-90 кг можуть працювати як з бензиновими, так і з дизельними двигунами. Бензинові двигуни більш популярні в цих версіях через вартість покупки та простоту запуску. Найчастіше працюють культиваторами, косарками, снігоочисниками. Через невелику вагу вони рідко використовуються для орних робіт через відносно невелике тягове зусилля, що в основному пов'язано з вагою та розмірами коліс.

Середній мотоблок зазвичай має потужність 8-11 к.с. та вага 90-160 кг. У цьому сегменті варто звернути особливу увагу на наявність блокування диференціала. Який присутня не у всіх моделях, але значно спрощує роботу, тому що на легкому тракторі можна легко повернути mino вручну, що у нього постійний привід на два колеса, але з моделлю вагою понад 100 кг і великими колесами у важкопрохідній місцевості ми не зможемо впоратися з це так легко, і в довгостроковій перспективі це може бути дуже клопітким. У цьому сегменті асортимент машин вже дуже широкий, ми можемо використовувати практично всі аксесуари, що є на ринку.

Порівнюючи моделі слід порівнювати потужність двигуна, враховуючи, що у дизельного двигуна і бензинового двигуна однакової потужності крутний момент у дизельного двигуна завжди більше, ніж у бензинового двигуна такої ж потужності. Крім того, дизельні двигуни великої потужності споживають більш ніж половину витрати пального, ніж дизелі.

Принцип регулювання мотоблоку

Одновісний мінітрактор був розроблений для роботи з роторним культиватором. Безпека та комфорт роботи оператора є найважливішим фактором при проєктуванні пристроїв. Регульована ручка, регульована швидкість роботи та безпека були розроблені для мінімізування ризику нещасних випадків під час роботи.

Апарат приголомшливий універсальний. Крім культиватора також може працювати як плуг, газонокосарка, снігоочисник і т.д.

Мінітрактор із централізованою навісною косаркою особливо рекомендується використовувати у складних гірських районах місцевість. Легкий, ручний клатч, регульована ручка система, зниження вібрації та безпека роблять мікротрактор надзвичайно безпечним і легким в обігу обладнанням.

Можно використовувати мікротрактор також використовуйте снігоочисник робоче колесо.

Перше увімкнення пристрою та налаштування

Вийнявши пристрій зі скриньки транспортування, встановіть колеса на кузов пристроїв.

Протектор шини завжди повинен бути звернений у бік руху. Рекомендований тиск у шинах 1,2/1,5 бар.

Загальні правила безпеки

  • Дізнайся, як швидко вимкнути двигун
  • Ознайомтеся з правилами правильного використання пристрою
  • Використовуйте відповідний захисний одяг під час роботи.
  • Перед початком роботи видаліть із ділянки всі камені, шматки дроту тощо.
  • Прочитайте попереджувальні наклейки на пристрої та дотримуйтесь інструкцій.
  • Будьте особливо обережні під час роботи на схилах. Будьте обережні при зміні напряму. Не працюйте на схилах понад 25%.
  • Двигун повинен бути вимкнений під час перевірки та обслуговування пристрою.
  • Якщо пристрій починає вібрувати, негайно зв'яжіться з сервісом.
  • Вимкніть двигун, якщо збираєтеся відійти від пристрою, змінити аксесуари або заповнити паливний бак.
  • Завжди перевіряйте, щоб всі гвинти були надійно затягнуті.
  • Завжди тримайте пристрій у чистоті. Пролите паливо може спричинити пожежу. Паливо легко спалахує.
  • Зберігайте паливо у призначених для цього місткостях, заправте паливний бак у відкритому ґрунті; не палити при наповненні баку паливом.
  • Доливайте паливо тільки при вимкненому та охолодженому двигуні.

Перший запуск двигуна

Перед запуском пристрою вимкніть усі аксесуари, не наближайте ноги до навісного обладнання мотоблока. Під час роботи завжди працюйте за денного світла, під час роботи ходіть за пристроєм; ніколи не біжіть за мотоблоком.

ЗАБОРОНЕНО

  • Не використовуйте машину, коли люди знаходяться в безпосередній близькості до робочої зони. Обережно користуйтеся апаратом, коли поряд перехожі, особливо діти та свійські тварини. Пам'ятайте, що ви несете відповідальність за будь-які заподіяні збитки. Ніколи не дозволяйте дітям або ненавченим людям користуватися пристроєм.
  • Ніколи не працюйте з приладом з розібраними або пошкодженими деталями, а також не наближайте руки та ноги до частин пристрою, що обертаються, і не підіймайте й не транспортуйте пристрій при працюючому двигуні.
  • Не зберігайте пристрій із паливом у баку в закритих приміщеннях. Пари можуть бути небезпечними.
  • Ніколи не регулюйте швидкість двигуна самостійно.
  • Не відкручуйте кришку паливного бака та не доливайте паливо, якщо двигун працює.
  • Не запускайте двигун у закритих приміщеннях, що погано вентилюються.

Поділитися: