Баннер скидки на ромб

Який генератор для дому кращий: бензиновий чи дизельний?

Після стихійного лиха, такого як ураган, повінь, шторм або будь-якої іншої події, електроенергетичні компанії можуть залишити без електрики мільйони споживачів через екстрені неполадки. Іноді на відновлення харчування витрачаються дні або навіть тижні. А в цей час, ваш будинок та сім'я перебувають у небезпеці. Немає потужності – немає опалення чи кондиціонера. Водний насос, бойлер не працює, а труби замерзають у холодну погоду. Цвіль росте, коли вода заливає підвал. Холодильники повні продуктами нагріваються за чотири години. Продукти в морозильних камерах починають танути через 12-48 годин, а заморожені та охолоджені продукти на сотні чи тисячі гривень псуються.

У рамках плану дій у надзвичайних ситуаціях для кожної сім'ї Державна служба України з надзвичайних ситуацій рекомендує мати в будинку переносні генератори або інші джерела аварійного живлення для підтримки роботи найголовніших предметів домашнього вжитку.< /p>

Важливе аварійне джерело енергії під час тривалої перерви в роботі. Оптимальний варіант – резервний генератор. Підключений до джерела природного газу або пропану у вашому будинку вони працюють автоматично і можуть працювати протягом декількох днів або тижнів без необхідності постійної дозаправки. Адже постачання бензину часто буває утруднене під час стихійних лих, тому що маршрути поставок перекриті або заправні станції не працюю без електроенергії.

Як вибрати генератор для дому?

Найчастіше питання, яке ми отримуємо: «Як вибрати генератор?» Існує велика різноманітність доступних генераторів, але основні відмінності полягають у потужності, обсязі двигуна та ціні. В основному, генератори призначені для трьох видів використання: відпочинку, аварійного та професійного.

Виділіть трохи часу, щоб оцінити, яка потужність апарату вам необхідна, так ви зможете знайти генератор, що відповідає вашим потребам. Кількість енергії, яка може генерувати ваш портативний генератор, зазвичай виявляється у ватах.

Є багато способів, як заощадити гроші на купівлі генератора, наприклад відмова від спеціальних функцій. Але єдина область, де ви ніколи не повинні економити - це на вихідний потужності генератора. Менша потужність, безумовно, означає меншу вартість, але якщо ваш генератор не зможе працювати з усіма вашими основними приладами, він не виконає роботу, для якої ви купуєте.

Щоб визначити потужність генератора, яка вам знадобиться, складіть вимоги до потужності для приладів та інструментів, які вам потрібні, а потім додайте запас енергії, щоб ваш генератор ніколи не працював більш ніж на 50% потужності.

БЕНЗИНОВІ ЧИ ДИЗЕЛЬНІ ГЕНЕРАТОРИ?

Вибір між бензиновим або дизельним генератором спочатку може здатися зовсім неважливим, але насправді це серйозно вплине на загальну вартість експлуатації. Дизельні генератори, як правило, коштують дорожче, ніж бензинові альтернативи. Крім цього, ремонт дизельного мотора буде більш дорогим і енерговитратним.

Але давайте розглянемо більш детально переваги та недоліки кожного з видів палива:

1. Бензин. Покупці генераторів часто вибирають широко доступний бензин. Адже має прийнятну вартість. Щоб поповнити запаси, потрібно просто з'їздити на місцеву заправку з кількома каністрами для бензину. На жаль, він має відносно короткий термін зберігання - один рік або навіть менше (залежно від октанового числа).

Під час надзвичайної ситуації витратні матеріали часто закінчуються, і якщо у вас немає інверторного генератора, 95 літрів вистачить вам не більше ніж на два-три дні. Навіть якщо місцеві заправні станції мають паливо для продажу, вони не зможуть вам допомогти, якщо у них немає власного резервного генератора.

Більшість виробників не продають резервні генератори з бензиновим двигуном. Вони вважаються не практичними та дорогими в експлуатації. Генератори, що працюють на бензині, майже завжди зустрічаються на автомобільному ринку та для житлових автофургонів.

В енергетичному плані бензин має менше накопиченої енергії, ніж дизельне паливо, і більше, ніж пропан або природний газ.

2. Дизель. Дизельне паливо є відносно стабільним паливом у порівнянні з бензином і набагато менш летким. Він має більш високу щільність енергії та ККД. У дизельних двигунах відсутні свічки запалювання, що полегшує їх обслуговування. Вони відомі своєю надійністю та довговічністю при хорошому обслуговуванні.

Дизельні генератори використовуються в житлових та комерційних будинках. Внутрішні баки дизельних генераторів містять паливо приблизно на один день роботи при неповному навантаженні. Агрегатам, які повинні працювати довше, знадобиться щоденна дозаправка або зовнішній бак, в якому достатньо дизельного палива для збільшення часу роботи.

ЧИ МОЖЕ МІЙ ГЕНЕРАТОР ВИКОРИСТОВУВАТИСЯ НА ВУЛИЦІ У БУДЬ-ЯКУ ПОГОДУ?

Є багато ситуацій, коли генератор необхідно встановити просто неба, наприклад, кемпінг. Для цього слід звернути увагу, який захист від атмосферних впливів має кожен з генераторів, які вам сподобалися, і який підійде для використання незалежно від погоди.

Які переваги при покупці в інтернет магазині?

Купити товар недорого можливо в інтернет магазині ROMB.UA. Ви отримуєте:

  • Грамотну консультацію;
  • Хороший асортимент мототехніки та запчастин;
  • Можливість порівняти характеристики та ціну, щоб підібрати відповідний під Ваші потреби механізм;
  • Гарантію;
  • Швидку доставку по всій Україні;

Купити товар, що сподобався, можна на сайті або зателефонувавши за номером 0-800 30-19-19.

Доставка відбувається по всій території країни: Київ, Одеса, Львів, Полтава, Харків, Чернігів та інші великі міста та області.

Поділитися: