Баннер скидки на ромб

Який мотоблок кращий редукторний чи ремінний?

Мотоблок редукторный

Який мотоблок кращий редукторний чи ремінний?

Для того щоб підібрати мотоблок який підійде для обробки землі і будь-яких інших завдань, що вас цікавлять, вам знадобиться звернути увагу на наступні фактори:

  1. Потужність та тип двигуна.
  2. Тип передачі механічної енергії
  3. Тип встановленої фрези
  4. Асортимент навісного обладнання

Давайте детальніше розглянемо другий пункт списку. Для того щоб здійснити передачу механічної енергії на елементи, що обертаються, існує два типи: ремінний привід і редукторний. Який із них варто обирати залежить від завдань та умов експлуатації.

Редукторний мотоблок

Редукторный мотоблок

Редукторний тип передачі передбачає наявність редуктора який забезпечує стабільну передачу енергії. Так як мотоблок працює на низьких обертах під постійним навантаженням, завдання редуктора полягає в тому, щоб передавати перетворені низькі обороти на механізми, що обертаються. Такі мотоблоки мають найкраще зчеплення з поверхнею.

Редуктор може бути двох видів:

Розбірний
Основна перевага полягає в тому, що в разі поломки є можливість розібрати редуктор і замінити зламану деталь. Характеризується високою надійністю. Як правило, такі вузли встановлюють на техніку середнього і важкого класу.
Нерозбірний
Такий тип редуктора встановлюють на малопотужні бюджетні модифікації. При поломці комплектуючих такий вузол підлягає повній заміні. Відремонтувати його можливості немає, тому такий варіант є менш надійним.

Класифікація у сфері застосування:

  • Понижуючий - таке обладнання застосовується якщо необхідно знизити кількість обертів для того, щоб модель могла впоратися з великими навантаженнями при обробці твердої землі.
  • Шестерний - має підвищену зносостійкість. Встановлюється на важкі мотоблоки з охолодженням рідини двигуна.
  • Черв'ячний - один із найбільш бюджетних варіантів. Застосовується у конструкції бюджетних малопотужних моделей.

Як правило основне питання при виборі типу передачі полягає в тому, який її тип кращий. Давайте розглянемо основні переваги та недоліки редукторної передачі:

  • Високий ККД. Чим більше ККД тим швидше ви виконуватимете роботу з обробітку грунту, тим ефективнішим буде використання навісного обладнання. Мотоблоки з редукторами призначені для обробки середніх та великих ділянок.
  • Висока зносостійкість. Завдяки високоякісним комплектуючим та надійності конструкції термін служби такого агрегату значно вищий. Конструкцією передбачено роботу на підвищених навантаженнях.

Основні недоліки:

  • Складний ремонт. Через складну конструкцію ремонт вузла в цілому ускладнений. Заміна комплектуючих неможлива, якщо редуктор нерозбірний. Крім того, здійснити ремонт самому досить проблематично.
  • Великий шум під час роботи. При роботі з мотоблоком шум його роботи неминучий, проте при роботі тривалий час на великих ділянках шум від роботи редукторного мотоблока відчутний.

Також варто відзначити, що замість того, щоб купити редуктор, його можна виготовити своїми руками. Для того щоб здійснити задумане вам потрібно мати певні навички та слюсарне обладнання. Також вам будуть необхідні: шестерні, вал, і корпус редуктора (або сталь з якої його можна зварити).

Ремінний мотоблок

Ременной мотоблок

Ремінний тип передачі механічної енергії характерний для бюджетних малопотужних моделей. Як правило, такі модифікації ідеально підходять для дачі, саду або невеликого городу. Потужність таких агрегатів не перевищує 7 кінських сил. Проте такий привід досить ефективний для мотоблока, перед яким стоять такі завдання. Крім того, такі модифікації більш бюджетні, що дозволяє заощадити. Підійдуть для обробки пухкого ґрунту фрезою, або для інших робіт із навісним обладнанням. Спектр можливостей мотоблока суттєво обмежений через відсутність ВОМу. Конструкція приводу дуже проста та надійна. Два шківи та ремінь між ними. Вийти з ладу тут фактично немає чому, крім ремня. Тримайте один про запас і у вас не виникне проблем.

Основні переваги:

  • Вартість обслуговування та ремонту. Незважаючи на те, що самі мотоблоки з таким типом приводу бюджетні, ще й сам вузол не вимагає особливих витрат. Незважаючи на простоту конструкції, він досить надійний, і ви не залишитеся з неробочою технікою посеред сезону. Як шківи, ​​так і сам ремінь легко замінити самостійно. Просто тримайте їх під рукою.
  • Низький шум та рівень вібрації. Модель працює значно тихіше за редукторні аналоги. При цьому навантаження на руки користувача суттєво знижено. Ви зможете працювати на ділянці надмірно не турбуючи сусідів, і при цьому комфортно для себе.

Основні недоліки:

  • Невелика потужність та тягове зусилля. Такі мотоблоки підходять для маленьких ділянок на дачах. Вони не призначені для обробки більших обсягів. Використовувати такі мотоблоки з причепом дуже неефективно.
  • Відсутність ВОМу. Як результат – обмежений спектр навісного обладнання. Через особливості конструкції мотоблок неефективно використовувати з певним навісним, а з деяким взагалі неможливо. Тут також важлива потужність агрегату.

Ми розібрали основні плюси та недоліки мотоблоків із різним типом передачі механічної енергії. Ви можете вибрати моделі на сайті Romb.ua. Якщо у вас залишилися питання або ви хочете оформити замовлення, звертайтесь за телефоном вказаним на сайті.

Поділитися: