Баннер скидки на ромб

Який компресор краще масляний чи безмасляний?

Який компресор краще масляний чи безмасляний?

У магазинах зараз багато варіантів доступних компресорів. Вибір у покупця між бензиновим компресором або стандартним повітряним компресором є одним із багатьох життєво важливих рішень, які доводиться приймати під час купівлі.

Існує безліч критеріїв для вибору компресора, мобільність – це також важливий фактор при виборі. Також варто запитати себе ви хочете використовувати свій повітряний компресор вдома чи на будівництві? Продуктивність – ще один важливий фактор.

Ну, а в цій статті ми поговоримо про масляні і безмасляні компресори. Розглянемо всі переваги та недоліки.

Все про масляний компресор

  • Зазвичай найкращий вибір для професійних майстрів;
  • Тяжче, більше у розмірі і тому менш мобільний;
  • Портативність ускладнюється можливим розливом рідини під час транспортування;
  • Найкраща продуктивність у жарких умовах праці;
  • Вимагає регулярного догляду;
  • Олія може забруднювати атмосферу.

Все про безмасляний компресор

  • Чистіший, не забруднює повітря;
  • Найкраща надійність, виключається можливість розливу олії
  • Зниження витрат на обслуговування, оскільки масляний фільтр або його заміна не потрібна;
  • Найкраща продуктивність у винятково холодну погоду;
  • Тихіше: менше шуму;
  • Коротша тривалість “життя”.

Наведені вище критерії призначені тільки для ознайомлення. Щоб повністю зрозуміти принцип роботи масляних та безмасляних повітряних компресорів, ми розповімо технічні деталі, щоб ви отримали повне уявлення про ці апарати.

Як працює повітряний компресор?

Усі повітряні компресори використовують насос для нагнітання повітря в резервуар. У міру того, як повітря потрапляє в резервуар, воно стискується. Потужність регулюється за допомогою перемикача. Коли тиск падає, насос вмикається та працює до досягнення максимального тиску після зупинки насоса.

Що краще? Масляні чи безмасляні повітряні компресори

Був час, коли ми казали, що найкраще вибрати повітряні компресори з масляним мастилом. Але технології розвиваються, і наші поради щодо вибору обладнання мають розвиватися разом із ними. Ранні безмасляні компресори не були найкращими для відведення тепла і, як правило, виділяли багато тепла під час роботи, через що збільшувалася конденсація гарячої води. Вони були набагато голоснішими і менш довговічними.

Щоб подолати деякі з цих недоліків, у багатьох безмасляних повітряних компресорах використовується 2 поршні, що знижує тепловиділення та шум. Використання алюмінієвого корпусу з покращеною технологією повітряного потоку дозволило підвищити ефективність та робочу температуру безмасляних повітряних компресорів.

Але безмасляні повітряні компресори мають свої обмеження. Незважаючи на поліпшення в складання, охолодження безолійного повітряного компресора менш ефективне, ніж у аналога з масляним мастилом. Безмасляні повітряні компресори менші, ніж їх аналог, а також мають невеликий робочий об'єм.

Справжня вигода від використання безмасляного повітряного компресора полягає у скороченні витрат на технічне обслуговування та збільшенні терміну служби. Тому такий вид компресора – фантастична альтернатива для будівельників, які часто перевозять своє обладнання з одного будмайданчика на інший. А також при виборі домашнього обладнання, від якого вам не потрібно багато стисненого повітря, безмасляний повітряний компресор для дому може бути фантастичним варіантом.

Безмасляні повітряні компресори багато в чому залежить від системи повітряного охолодження. Це означає, що в жаркому кліматі мастило може виявитися більш правильним вибором. Зворотне можна сказати про холодний клімат. Коли температура довкілля постійно низька, безмасляні повітряні компресори працюють цілком ефективно. За низьких температур масло збільшує щільність і може утворювати відкладення, які негативно впливають на продуктивність. Тому безмасляні повітряні компресори часто краще працюють у холодних умовах, а мастило більш ефективне в жарких умовах.

У професійних ситуаціях, таких як СТО або завантажене виробниче підприємство, повітряні компресори з мастилом залишаються кращим варіантом. Якщо ви використовуєте пневмоінструменти великого об'єму, такі як гайковерти і т.д.

Слідкуйте за новими статтями від інтернет-магазину Ромб.юа – ми з радістю допоможемо вам вибрати найкраще обладнання для роботи.

Поділитися: