Баннер скидки на ромб

Как выбрать триммер для травы

Как выбрать триммер для травы. Блог Ромб

Навіть невелика дачна ділянка або газон потребує догляду та правильно підібраного обладнання. 

Як вибрати агрегат? Звичайно, виходячи із завдань, які він повинен вирішувати, і параметрів, які вам підходять.

Види садової техніки для догляду за газоном

Мотокоса

Це пристрій, що працює від двигуна внутрішнього згоряння, який заправляється сумішшю бензину та олії в пропорціях (двотактні двигуни). Чотиритактні двигуни заправляються чистим паливом та маслом у різні відсіки, що забезпечує довговічність інструменту. Мотокос не має електричного шнура, а значить, вони дають більшу свободу пересування при роботі, ніж їх електричні «побратими» і абсолютно незамінні в місцях, віддалених від джерел електроенергії. Крім цього, мотокоса не боїться мокрої трави, а отже, нею можна працювати по росі та відразу після або навіть під час дощу.

Тример

Ця модель, що працює від електродвигуна, розташованого внизу - поряд з різальним елементом. Тример має невелику довжину та збалансовану вагу. Скошування зазвичай відбувається ліскою, рідше пластиковими ножами. Все це робить тример дуже функціональним, легким та маневровним інструментом. Впоратися з ним може практично будь-яка людина, незалежно від її фізичної підготовки. Вони розраховані на невеликий обсяг робіт, мають обмеження щодо тривалості безперервної роботи. Щодо вартості, то тримери найдоступніші за ціною в цій групі пристроїв.

Електрокоси

Електрокоса, як і тример, працює від електродвигуна, але розташування двигуна верхнє. Різальним елементом може виступати як волосінь (зазвичай товстіша, ніж у тримерах), так і ніж, пластиковий або металевий. У електрокосах використовуються потужніші двигуни, шляхом чого вони більш продуктивні, витримують великі навантаження, можуть справлятися з високою грубою травою та чагарником (при використанні відповідних різальних елементів).

За типом живлення тримери та електрокоси поділяють на акумуляторні та електричні. Акумуляторні моделі, як і мотокоси, зручні для роботи в місцях, віддалених від джерела живлення.

Незалежно від того який тип двигуна ви виберете - бензиновий або електричний, триммер стане незамінним помічником у боротьбі з бур'янами, догляді за газоном та присадибній ділянці.

Поділитися: