Баннер скидки на ромб

Кращі колодязні насоси

Насос

Кращі колодязні насоси

На ділянках без можливості підключення до водопроводу потрібно самостійно подбати про доступ до води. Для перерахованих вище цілей слід побудувати колодязь, в якому в більшості випадків необхідно встановити занурювальний насос. Завдяки цьому пристрою буде забезпечено правильне водопостачання будинку. Однак умова полягає в тому, що насос має бути налаштований як на умови у колодязі, так і на індивідуальні потреби у воді.

Список кращих колодязних насосів від Ромб.юа:

  1. Насос занурювальний Makita PF1100
  2. Насос відцентровий Vitals aqua 3-30DCo 1690- 1,2r
  3. Насос поверхневий відцентровий Vitals aqua CP
  4. Насос погр. дренажно-фекал Vitals aqua KC914o
  5. Насос занурювальний Makita PF0403
  6. Насос відцентровий Vitals Aqua 3-20DCo 1647-1.0r

А тепер ми розповімо як правильно вибрати найкращий колодязний насос, виходячи з ваших потреб, а також розберемо конструктивні та функціональні особливості.

Вибираємо занурювальний насос - на що звертати увагу

Необхідність використання занурювального насоса існує, коли рівень води в колодязі нижче 8 м. У разі вищого рівня води достатньо гідрофорних насосів, що всмоктують, які зазвичай розміщуються всередині будівель. Занурювальні насоси, навпаки, розташовуються безпосередньо в колодязях - у водоносному горизонті. Хоча їх установка трохи складніша, ніж установка насосів, що всмоктують, зате їх розташування в колодязі дозволяє виключити чутність водяного насосного пристрою. Занурювальні насоси підбираються під тип колодязя (викопаний або бурий) та параметри системи водопостачання (максимальна водопотреба та мінімально необхідний тиск).

Насоси для викопаних колодязів

Для викопаних колодязів найкраще вибирати для цієї мети насоси. У типових занурювальних насосах охолодження досягається шляхом потоку води вздовж двигуна. Якщо діаметр викопаного колодязя становить 200 мм і менше, нема потреби використовувати обсадну трубу для належного охолодження під час встановлення насоса. Примусове охолодження за допомогою згаданої труби необхідно лише у випадку свердловин із великим діаметром. При виборі насосного пристрою також слід звернути увагу на те, чи він оснащений захистом від так званого сухого режиму (наприклад, поплавковий контролер).

Занурювальні насоси для пробурених свердловин

При виборі насоса для свердловини (глибокої свердловини) важливий діаметр труби, в яку буде занурений насос. Найуніверсальнішими вважаються труби перерізом не менше 125 мм, що слід враховувати на етапі виготовлення колодязя. Хоча насоси мають абсолютно різні діаметри зовнішніх контурів, це значення зазвичай збільшується з максимальним ККД насосного обладнання. А продуктивність насоса - один із найважливіших його параметрів.

Характеристики занурювального насоса

Особливі моделі занурювальних насосів характеризуються різною максимальною продуктивністю (наприклад, 65 л/хв, 100 л/хв тощо). Однак, правильний вибір не зводиться до використання пристроїв з максимальною ефективністю. Продуктивність насоса завжди повинна бути меншою за продуктивність свердловини. Це свого роду компроміс між потребою у воді та експлуатаційними можливостями свердловини. Можливості експлуатації (ефективність свердловини) визначаються ще етапі її проєктування і коригуються у процесі експлуатації. Перевищення допустимої місткості колодязя в жодному разі не є варіантом, оскільки це може призвести до пошкодження фільтра, що зазвичай призводить до необхідності відключення колодязя. В одноквартирних будинках зазвичай використовуються занурювальні насоси продуктивністю кілька десятків літрів / хвилину.

Фактори, які визначають вибір занурювального насоса

Правильний вибір занурювального насоса – справа непроста. Ефективна та енергоощадна робота цього пристрою визначається багатьма факторами та професійними розрахунками. Проте найбільш авторитетні виробники пропонують із цього приводу професійні поради, якими однозначно варто скористатися. При цьому враховується таке:

  • тип колодязя,
  • діаметр та глибина свердловини;
  • глибина рівня ґрунтових вод;
  • відстань колодязя від будівлі;
  • висота будівлі;
  • кількість людей, які використовують воду, та її призначення (тільки для потреб будинку чи будинку та саду).
  • Висота будівлі, її віддаленість від колодязя, а також глибина ґрунтових вод - фактори, що впливають на тиск, який повинен створювати занурювальний насос (не викликаючи його стрибків).

У цьому відношенні заслуговують на увагу занурювальні насоси з частотним перетворювачем, які гарантують підтримку постійного тиску в системі й виключають необхідність встановлення великих напірних судин.

Що ще варто враховувати під час вибору занурювального насоса?

У зв'язку з тим, що занурювальний насос купується раз на багато років, слід звертати увагу на його якість. Вкладення у дорощі пристрої, але від відомих та перевірених виробників однозначно вигідніше. Насоси відомих брендів зазвичай надійні та безвідмовні, що, очевидно, означає зручність їх використання.

Де купити Кращі колодязні насоси в Україні?

Хороші колодязні насоси можна купити, оформивши замовлення прямо на сайті. А також з будь-яких питань звертайтеся до кол-центру Ромба, в робочі години за вказаним номером телефону, вам допоможуть з вибором та підберуть швидкий сервіс доставки по всій Україні.

Здійснюйте покупки з комфортом у магазині Ромб, купуючи товар за доступною ціною та будьте впевнені в якості та надійності куплених виробів.

Поділитися: