Баннер скидки на ромб

Мотоблок або культиватор що краще для ділянки?

Мотоблок або культиватор що краще для ділянки?

Ви напевно задаєте собі тисячу питань про створення свого майбутнього городу або все ще хочете знайти відповіді на питання по догляду за ним? Оскільки упорядкований город, який буде продуктивним і дасть вам безліч натуральних фруктів і овочів вимагає певної техніки! Тому важливо регулярно доглядати за ним і адаптувати його методи в залежності від пори року.

У цій статті ви знайдете всі поради по підтримці і оптимізації врожайності вашого городу відповідно до ваших плантаціями, а також поговоримо про відмінності мотоблока і культиватора.

Мотоблок або культиватор?

Що ж таке мотоблок і культиватор? Спочатку може показати, що між цими апаратами зовсім немає різниці. Насправді, функціонал двох апаратів відрізняються дуже багатьом.

Культиватор - це хороший варіант для невеликого присадибної ділянки і незамінний помічник при перекопуванні грунту та догляду за садом. Такі апарати бувають з 4 або 6 фрезами. Головне, потрібно враховувати, що у культиватора немає змінного навісного обладнання. Також культиватори дуже хороший варіант для роботи в теплицях, щоб акуратно пройтися між квітами і ніжними культурами рослин. Така машина по вазі легше, ніж його старший побратим, а також має менше кількість кінських сил.

Мотоблок - поліпшена і більш потужна версія культиватора, яка в якийсь момент може навіть замінити трактор. При певних навичках функціонал мотоблока можна збільшити до генераторної або насосної станції (в разі певних ПП). До мотоблока продається цілий спектр навісного обладнання: фрези, картоплекопалки, картоплесаджалки, борона, снігоприбиральна насадка і т.д. Для управління такою технікою необхідні певні навички, так як така технік оснащена коробкою передач. При необхідності в потужному мотоблока можна приєднати причіп і перевозити вантажі на фермі.

Переходимо на механічну обробку грунту

Традиційна обробка грунту відбувається вручну за допомогою лопати або лопати-вила. Це особливо цінний досвід, якщо ви хочете займатися спортом і якщо у вас немає болів в спині. Це вимагає деякого навчання.

Механічне фрезерування підходить найкраще підходить для середніх і великих ділянок. Це дозволяє вам працювати без зусиль і збільшує задоволення від роботи в саду. Інтернет-магазінР Ромб пропонує цілий ряд культиваторів і мотоблоків, адаптованих до різних потреб.

Ромб пропонує трансформованих мотоблоків, які можуть бути оснащені плугом і іншими насадками для виконання цього виду робіт.

ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДГОТУВАТИ ЗЕМЛЮ

  • Випадок з цілиною: Якщо у вашому саду довгий час не було городу або квітів, необхідно прибрати всі камені, коріння і пні. Перед культивацією грунту рекомендується провести аналіз грунту, який дозволить вам дізнатися її складу і, при необхідності, потреби в добривах і добавках. Їх розкладають по землі перед оранкою або фрезеруванням.
    Перевага культивації за допомогою плуга полягає в тому, що стару траву повністю закопують, а на поверхні залишається вільна від рослинності зима. Це швидкий і простий способ.Операцію доведеться повторювати кілька разів протягом сезону, щоб сприяти розкладанню старої трави.
  • Осінні роботи: після збору врожаю рекомендується видалити бадилля та пожнивні залишки, і покласти їх в компостну купу. Однак будьте обережні: пожнивні залишки, заражені хворобами, можуть стати причиною забруднення нових рослин при додаванні компосту до наступним культурам. Ці залишки бажано спалити. Виправити, удобрити, закопати. Настав час внести гній, різні добавки і закопати їх за допомогою культиватора. До кінця наступної зими ваш сад буде готовий до активного старту.
  • Розпушування для обмеження поливу і розвитку хвороб: розпушування можна виконувати за допомогою ручних інструментів, таких як мотика і мотика, або без втоми і швидко, використовуючи культиватор / мотоблок. Руйнування кірки, що утворюється під дією поливу і дощу, полегшує проникнення води в грунт, уникаючи явища биття. Також обмежено випаровування води за рахунок капілярного дії. Ось чому, згідно з прислів'ям, «одна мотика варто двох поливів».

Купуйте найкраще обладнання для вашої ферми в інтернет-магазині Ромб.юа

Поділитися: