Баннер скидки на ромб

Вибір електропили

Пила

Побут сучасної людини важко уявити без таких помічників, як електроінструменти. Наші діди непогано справлялися, орудуючи звичайним напилком, молотком та іншим механічним приладдям. Однак, ритм життя в 21 столітті значно прискорився, що спричинило необхідність обзавестися надійними «помічниками».

Одним із найбільш затребуваних інструментів є електропила. Її перевага над бензопилою полягає у відсутності вихлопних газів. Це дозволяє використовувати її навіть у приміщенні.

Власники приватних будинків і дач не з чуток знають як важливо мати такий агрегат у господарстві. Заготівля дров на зиму, будівництво альтанки або вольєра для чотирилапого друга, обрізання сухих гілок із фруктових дерев — це далеко не весь перелік повсякденних справ сільського мешканця. Тому до вибору такого апарату варто підійти вкрай відповідально. На щастя, виробники електропил готові запропонувати найрізноманітніші моделі на будь-який смак та гаманець. І хоча простори інтернету кишать заголовками типу «Рейтинг найкращих ланцюгових пилок», визначитися з вибором не так вже й просто. Давайте розбиратися разом.

Які бувають електропили?

Для того, щоб вибрати «правильну» пилку для своїх потреб слід розуміти які види існують і чим вони відрізняються, які недоліки та переваги мають. Залежно від розташування двигуна електропили поділяються на:

  • класичні (з поперечним розташуванням двигуна);
  • пилки з поздовжнім розміщенням електродвигуна.

Конструкція класичного варіанта апарата спрощена завдяки стандартному редуктору. Такий інструмент коштує дешевше, власне, як і його обслуговування. Важливо розуміти, що в маленькому приміщенні робота буде менш комфортною. Це пояснюється збільшеними вшир габаритами агрегату і зміщеним ліворуч центром тяжіння. Проте він ідеально підійде для розпилу по вертикалі, наприклад, щоб “наколоти» дров, обрізати сучки дерев.

Бензопила

Якщо ж працювати вам необхідно у важкодоступних місцях, віддати перевагу варто пилці з поздовжнім розташуванням двигуна. Маючи довгастий вузький корпус, вона здатна здійснювати розпилювання під будь-яким кутом на найвищому рівні. З таким гарним «союзником» ви впораєтеся абсолютно з будь-яким завданням на два рази! Але не варто забувати, що вартість його буде вищою і у разі поломки ремонт обійдеться дорожче.

Ще один не менш важливий параметр, на який слід звернути увагу тип живлення. Залежно від цього показника електричні пилки поділяються на:

  • мережеві;
  • акумуляторні.

Мережеві моделі працюють від мережі 220 В та мають кабель. Вони відрізняються високою потужністю та коштують дешевше. Однак, такий інструмент не є мобільним і з ним вам не вдасться працювати в умовах відсутності електроенергії. До того ж важливо подбати про відсутність вологи на робочому місці та власну безпеку.

З акумуляторною пилкою вам не страшні відключення електрики та вологі умови. Однак необхідно буде періодично переривати роботу для підзарядки батареї, а також придбати зарядний пристрій та запасну електробатарею. Зручно те, що ви зможете використовувати ці елементи з іншими інструментами.

Основні характеристики електричних пилок

Неможливо придбати якісний інструмент, не розуміючи принцип його роботи та факторів, що впливають на неї. Найважливіші показники, на які потрібно звертати увагу при покупці:

  • Довжина шини. Цей атрибут відповідає за продуктивність пили і повинен відповідати потужності апарату (чим довша шина, тим вище навантаження на електродвигун). Довжина шини побутових моделей – 25 – 40 см, професійних – 60 – 90 см, напівпрофесійних – в районі 50 см.
  • Крок ланцюга. Також не забувайте враховувати при покупці агрегату його крок ланцюга, що вимірюється в дюймах. Чим вище цей параметр, тим більшу товщину бруса і грубіший зріз подолає пила. Бувають пилки з кроком ланцюга 0,325, ¼” та ⅜”. Останній варіант найпоширеніший і найоптимальніший.
  • Натяг ланцюга. Відрізняються пилки і за способом натягу ланцюга. Він може бути гайковим або безключовим. Перший варіант надійніший і передбачає наявність ключа в комплекті. Безключове кріплення допоможе заощадити час при розбиранні та складанні апарату.
  • Потужність двигуна. Це одна з найважливіших характеристик будь-якого електроінструменту. Від неї залежить глибина пропилу, яку зможе здійснити інструмент і діаметр колоди, що розпилюється. Цей показник також впливає на класовість агрегату: побутові моделі оснащені двигуном потужністю до 2 кВт, напівпрофесійні - 2.2 - 2.5 кВт, промислові - до 9 кВт.

В інтернет магазині Romb.ua ви з легкістю зможете вибрати відповідний варіант електричної пили. А наші менеджери із задоволенням дадуть відповідь на всі питання. Орієнтуватися слід на свої потреби, обсяги завдань і частоту використання інвентарю. Купивши інструмент, уважно ознайомтеся з правилами експлуатації та дотримуйтесь їх. У такому разі він прослужить вам довгі роки вірою та правдою.

Поділитися: