Баннер скидки на ромб

Як вибрати снігоприбиральну машину

Снігоприбиральна машина

Розчищення території від снігу - не найприємніше прибирання, особливо при інтенсивних та частих снігопадах. У такому разі найкращим рішенням може стати покупка снігоприбирача, тобто пристрої для видалення порошку білого з поверхні. Його використання значно полегшить та прискорить роботи зі збирання об'єкта.

Які бувають снігоприбирачі?

Снігоприбирачі діляться на дві основні групи - пристрої з двигунами внутрішнього згоряння (дизельні снігоприбирачі) та електричні пристрої (електричні снігоприбирачі). Бензинові снігоочисники – це пристрої, які особливо добре підходять для великих ділянок. Вони більше, ніж електричні снігоочисники, і до того ж працюють із більшою потужністю. У продажі легко знайти пристрої з великою робочою шириною (шириною збирання снігу), наприклад 60-70 см - завдяки їм видалення снігу з великих площ буде більш ефективним і швидким, ніж у разі пристроїв з меншою шириною захвату, тому що за один прохід видалить сніг з більшою площею. Однак ці пристрої створюють багато шуму (особливо великі моделі) відносно важкі та не найдешевші. Дизельні снігоприбиральні машини поділяються на дві групи – одно- та двоступеневі. Одноступеневі машини оснащені двотактним двигуном. Їх рекомендують для зняття невеликого снігового покриву з відносно невеликих ділянок.

Двоступеневі снігоочисники мають чотиритактний двигун (а значить, велику потужність) та повний привід, що полегшує маневрування пристрою. Вони добре підійдуть для великих ділянок, покритих товстим шаром снігу. Одноступеневі машини оснащені шнеком, який одночасно збирає та відкидає сніг.

Снігоприбирачі одноступеневі не рекомендуються для очищення гравійних поверхонь від снігу, оскільки вони стикаються із землею. У цьому випадку краще підійдуть двоступеневі снігоприбирачі. Їх свердло не стикається із землею і лише збирає сніг. Додатковий ротор відповідає за його відкидання на певну відстань. Їх рекомендують для зняття невеликого снігового покриву з відносно невеликих ділянок.

Електричні снігоприбирачі

Електроапарати - альтернатива бензиновим снігоприбиральникам. Їх рекомендують для очищення від снігу невеликих ділянок, тому що їх діапазон обмежений електричним проводом. Як правило, вони мають меншу робочу ширину, ніж топкові пристрої (найчастіше 30-40 см) та меншу потужність. У такого пристрою можуть виникнути проблеми з видаленням снігу з товстого снігового покриву, наприклад 30 см, особливо якщо мокрий або замерзли сніг. Однак вони не роблять стільки шуму, як їх побратими з двигунами внутрішнього згоряння, тому прибирання снігу не дратуватиме сусідів. Ці снігоочисники добре працюватимуть на схилах, де пристрої спалювання не впораються з цим. Електричні снігоочисники також набагато дешевші та зручніші у використанні - ними легко можуть керувати жінки і навіть діти.

Важливі параметри апарата

Вибираючи снігоочисник, варто звернути увагу серед іншого на максимальну дальність метання снігу, вказану виробником. Варто пам'ятати, що при малій віддачі може знадобитися знову прибрати той же сніг. Також варто пам'ятати, що дальність віддачі залежить від якості снігу. Важкі та мокрі метатимуться на меншу дистанцію, що теж варто враховувати під час розгляду цього параметра. Також важлива робоча ширина пристрою. Чим він більший, тим швидше виконуються роботи з очищення. Однак ширина збирання снігу повинна відповідати розміру місцевості, на якій використовуватиметься пристрій. Якщо передбачається прибирати сніг із тротуарів та доріжок шириною не більше 50 см, то купівля снігоочисника з робочим діапазоном 70 см буде зайвою і навіть може ускладнити роботу.

При виборі снігоочисника також важлива робоча висота, яка визначає, з якою товщиною снігового покриву може впоратися цей пристрій. У місцях, де снігопад інтенсивніший, краще вибрати пристрій, який зможе накинути сніговий покрив завтовшки не менше 50 сантиметрів. У разі бензинових снігоприбиральних машин корисною функцією є передачі, особливо передачі заднього ходу, що значно полегшує маневрування важкого пристрою. Також дуже корисний електростартер, завдяки якому пристрій можна без проблем запустити навіть за дуже низької температури на вулиці. Також варто звернути увагу на місткість паливного бака - чим він більший, тим рідше доведеться його доливати.

Поділитися: