Баннер скидки на ромб

Як точити свердла?

Кінцівки свердел

Як точити свердла?

Свердління - важлива операція. Як для любителів, так і професіоналів, важливо використовувати правильне свердло, а також враховувати момент заточки. В іншому випадку вам буде дуже складно зробити отвір, чого не можна сказати про неправильно заточеним сверл.

Навіщо точити свердла?

При регулярному бурінні свердло, безсумнівно, з часом зношується. Цей знос в основному пов'язаний з нагріванням, і чим складніше буде просвердлювати матеріал, тим більше зростає ризик зносу. Через це явища ви, безсумнівно, втратите якість свердління. Будьте впевнені, це все виправляється, тому що досить зробити заточку, щоб повернутися колишню ефективність свердла.

Механізми заточування на ваш вибір

Як тільки ви починаєте помічати деякі труднощі під час свердління, це, швидше за все, пов'язано з тим, що кінчик вашого свердла починає розплющуватися. Крім того, ріжучі кромки втратили свою ефективність і перестали бути гострими. У цьому випадку необхідно провести заточку, за винятком заміни свердла. Провівши цю операцію, ви безсумнівно підвищите якість свердління.

Для цього бажано використовувати болгарку. Завдяки цьому інструменту ви зможете оживити краю вашого свердла, щоб знову отримати певний кут різання. Ви повинні бути обережні, щоб зберегти симетрію біта, інакше у вас буде поганий баланс. Всі краї повинні бути однакового розміру, а біта повинна мати центральну точку.

Завдяки цій заточування ваше свердло відновлює всю свою ефективність, тому що воно гостре. Але перед тим, як використовувати його знову, не забудьте охолодити свердло, використовуючи для нього невелику ємність з водою.

Заточка свердел по металу

Вам доступні два варіанти, перший спосіб - виконувати заточку на верстаті. Це рекомендований метод, якщо ваше свердло має великий діаметр. Перша перевірка повинна виконуватися за допомогою спеціального інструменту. Потім перед повторним використанням настільної шліфувальною машиною. Встановіть свердло в правильне положення для виконання заточування. Систематично ріжучакромка повинна розташовуватися паралельно осі різака, але також і горизонтально. Поки це положення не встановлено, можна починати роботу із заточування. Переконайтеся, що обидві кромки фрези однакові для досягнення збалансованої заточки. Другий спосіб полягає в заточенню за допомогою пристосування. Навпаки, цей метод підходить для доліт малого діаметра. Це особливий інструмент, який заточує будь-які гострі предмети, такі як пили, ножі і, звичайно ж, свердла. Йдеться про точила, яка особливо стане в нагоді вам в повсякденному житті.

Висновок

Як тільки ваше свердло виявиться неефективним, не потрібно його заточувати. Замість цього віддайте перевагу роботі із заточування, яка дозволить вам працювати в кращих умовах.

Купуйте шурупокрути і дрилі, а також набори свердел в інтернет-магазині Ромб. Купуючи у нас ви отримуєте:

  • грамотну консультацію від спеціаліста контакт-центру.
  • швидку і надійну доставку до вашого міста.
  • можливість придбати дорогу техніку в розстрочку.
  • гарантію на куплений товар.
  • а також задоволення при роботі від якості обладнання!

Поділитися: