Баннер скидки на ромб

Який повітряний компресор вибрати

Який повітряний компресор вибрати. Блог Ромб

Повітряні компресори - важливі компоненти багатьох підприємств. Вони можуть приводити в дію широкий спектр інструментів, часто портативні та зручні. За даними Агентства з охорони навколишнього середовища США (EPA), близько 70% всіх виробничих підприємств США використовують будь-яку систему стиснутого повітря. Але вибір компресора серед безлічі конкуруючих моделей іноді може здатися непосильним.

Як працюють повітряні компресори

Повітряні компресори працюють наступним чином: тиск повітря підвищується, коли об'єм повітря падає, оскільки його молекули стискаються в тісніший і тісніший простір. Потім це стиснене повітря можна направити до пневматичних інструментів.

Що викликає це стиснення? Часто це поршнева технологія зі зворотно-поступальним рухом, хоча іноді тут використовується роторний гвинт, а іноді і центрифуга. Компресор зі зворотно-поступальним поршнем зазвичай містить колінчастий вал, шатун, циліндр, поршень та головку клапана. Він приводиться в дію газом чи електродвигуном. Повітряний компресор також має повітряний резервуар для утримання повітря заданому діапазоні тиску. Мотоцикл компресора вмикається і вимикається при необхідності, щоб бак був заповнений повітрям.

Один кінець циліндра всмоктує повітря через впускний клапан під час руху поршня. Коли поршень рухається назад, простір перед ним заповнюється повітрям, що всмоктується через впускний клапан, а коли поршень рухається вперед, стискає це повітря і відправляє його на інший кінець циліндра. На іншому кінці циліндра знаходиться випускний клапан, що випускає стиснене повітря в резервуар (ресивер). В міру того, як у бак наповнюється постійна кількість повітря, тиск у баку збільшується ще більше.

Що можна робити з повітряним компресором? Ви можете використовувати кілька різних типів обладнання, включаючи шліфувальні машини, дрилі, фарбопульти та степлери. Ви можете використовувати повітряний компресор у шинному чи автомобільному магазині, на виробництві, у спортивних спорудах та у багатьох інших місцях.

Перед покупкою будь-якого обладнання завжди слід пам'ятати про деякі ключові моменти, які допоможуть зробити вибір.

Для повітряних компресорів ці ідеї можна просто сформулювати:

  • Який робочий тиск потрібен (атм)?
  • Яка продуктивність потрібна (л/хв)?
  • Яка якість повітря потрібна (наявність осушувача)?
  • Яка споживальна потужність прийнятна (кВт)?
  • Який тип компресора потрібен (поршневий, прямий, ремінний, одно-двох ступінчастих, електро-мото-привід)?
  • Яка робоча напруга (220/380В)?
  • Які габарити прийнятні (АхВхС)?
  • Яка маса установки є прийнятною (кг)?
  • Яка прийнятна ціна покупки?

Щоб відповісти на перші три запитання, просто визначте відповідь на це питання: для чого буде використовуватися стиснене повітря? Найчастіше стиснене повітря використовується для живлення пневматичних інструментів.

Одноступеневий або двоступеневий

Одним з найважливіших факторів, які слід враховувати при виборі компресора, є те, чи він має бути одноступеневий або двоступеневий.

Різні типи повітряних компресорів працюють з різними типами поршневих циклів стиснення. "Стадія" повітряного компресора означає, скільки разів повітря стискається. Одноступеневий повітряний компресор стискає повітря один раз, а двоступеневий повітряний компресор стискає повітря двічі. Нижче наведено деякі міркування, які слід враховувати при виборі одноступеневий або двоступеневий повітряного компресора.

Варіанти джерела живлення повітряного компресора

У повітряних компресорах зазвичай використовується електропривод або двигун внутрішнього згоряння. Ось кілька факторів, які слід враховувати під час вибору джерела живлення для повітряного компресора.

Електропривід:

Повітряні компресори, що використовують електроенергію, ідеально підходять, якщо ви плануєте використовувати повітряний компресор у приміщенні, оскільки їм не потрібне місце для вентиляції вихлопних газів. У невеликих повітряних компресорах з електричним приводом зазвичай використовується типова домашня напруга від 110 до 120 вольтів. Однак повітряний компресор із потужним двигуном є винятком із цього правила - повітряний компресор із двигуном потужністю 2 або більше кінських сил зазвичай вимагає розетки на 220–240 В.

Мотопривід:

Мотопривід повітряних компресорів набагато краще підходить для зовнішнього застосування, ніж для внутрішнього, як через вихлопні гази, які вони випускають, так і через те, що їх портативність робить їх ідеальними для перевезення з робочого місця інше. Компресори, що працюють з мотоприводом (бензин/ДП), також часто мають більші двигуни, ніж компресори з електричним приводом. І поки ви маєте бензин, вам ніколи не доведеться шукати розетку, до якої ви можете під'єднати свій компресор.

Ще одна перевага використання - полягає в тому, що вони пропонують широкий діапазон форм, розмірів та обсягів резервуарів. А також скористайтеся широким спектром доступних налаштувань, придбавши такі функції, як баки великої ємності, ручки, колеса та багатоклапанні опції.

Де вигідно купити повітряний компресор:

Придбати установку Ви можете оформивши замовлення на сайті нашого інтернет-магазину Romb.ua або звернувшись до нас за номером телефону 0-800 30-19-19

Також на нашому сайті Ви можете ознайомитися з детальними характеристиками та порівняти кілька пристроїв одночасно.

Купаючи у нас Ви отримуєте:

  • Швидку доставку по всій території України;
  • Найбільш лояльні ціни;
  • Офіційна гарантія;
  • Можливість купівлі на виплат без переплат;
  • Оплата здійснюється тільки після отримання та перевірки товару, жодних переплат;
  • Також на нашому сайті представлений широкий асортимент сумісних пневмоінструментів, фарборозпилювачів та інших аксесуарів.

Бажаємо Вам приємних покупок разом з Ромб.юа

Поділитися: