Баннер скидки на ромб

Як вибрати стабілізатор напруги

Як вибрати стабілізатор напруги. Блог Ромб

Регулятор напруги виконує дві функції: зміна вхідної напруги на інший рівень на виході та регулювання (підтримка постійної вихідної напруги, попри зміну умов навантаження). Регулятори постійного/постійного струму є ключовим компонентом будь-якої енергосистеми, тому вибір правильного регулятора має вирішальне значення для розробки оптимального рішення.

Хоча інженери розуміють функції регулятора, менш досвідченим майстрам часто буває складно вибрати найкращий регулятор для свого застосування. У цьому повідомленні в блозі визначено критерії, які може використовувати будь-хто, хто не є досвідченим розробником електроенергії, щоб вибрати ідеальний регулятор.

Знижувальний, підвищуючий або знижуючий-підвищуючий регулятор?

Є три основні категорії:

  1. Знижувальний – регулятори з вихідною напругою нижче вхідної.
  2. Підвищуючий - регулятори з вихідною напругою, що перевищує вхідну.
  3. Знижувальний-підвищуючий - регулятори, які можуть забезпечувати вихідну напругу, яка вище, нижче або така ж, як вхідна.

Номінальні входи та виходи

Багато систем мають чіткі вимоги до вхідної та вихідної напруги - наприклад, вам може знадобитися знизити напругу шини з 12 В до 3,3 В. Для багатьох додатків в наявності буде відповідний регулятор, відповідає вимогам напруги.

Вхідні та вихідні діапазони

Хоча програмам часто потрібна певна напруга, для інших потрібний регульований вихід. Це може бути пов'язано зі зміною навантаження - наприклад, у частині випробувального обладнання - або може бути, що навантаження живиться по довгому кабелю, і напругу необхідно підрізати трохи вище, ніж потрібно навантаження, щоб компенсувати падіння напруги на кабелі.

Ефективність

Ефективність - один із критеріїв для більшості проєктованих сьогодні енергосистем. Вибір регулятора з високими втратами потужності може унеможливити досягнення цілей ефективності. Також важливо пам'ятати, що ефективність регулятора не є постійною: зазвичай ефективність регулятора різко зменшується в міру збільшення коефіцієнта зниження або підвищення та зменшення струму, що споживається на виході.

Шум

Імпульсні регулятори забезпечують високий ККД, але ланцюг, що перемикає, генерує шум. У деяких системах, особливо з чутливими аналоговими компонентами, шум джерела живлення може обмежувати загальну продуктивність. Зайвий електронний шум також може ускладнити отримання сертифіката ЕМС.

Розмір та упаковка

Сьогодні електронні системи часто мають обмежений простір. Навіть якщо ціль не полягає в тому, щоб зробити систему якомога меншою, наприклад, продукти, розміщені в стандартизованих 19-дюймових стійках, зменшення розміру системи живлення дозволяє використовувати зекономлений простір для додавання додаткових функцій.

Робоча температура та теплові характеристики

Регулятор повинен надійно працювати у всьому діапазоні температур, яким він може піддаватися. Загалом, ефективніші регулятори зможуть працювати за вищих температур.

Додаткові можливості

На додаток до критеріїв, описаних вище, вашому додатку може знадобитися певна функціональність, яка може обмежити вибір. Приклади цих додаткових функцій включають:

  • Можливість паралельного підключення
  • Постійний вихідний струм
  • Плавний запуск
  • Захист від перенапруги

Висновок

Хоча регулятори концептуально є простими компонентами - вони приймають напругу на вході та подають іншу напругу на виході, - існує безліч факторів, які визначають найкращий регулятор для вашої програми. Ретельний розгляд критеріїв, наведених вище, допоможе вам вибрати ідеальний регулятор для вашої системи.

Де вигідно купити СТАБІЛІЗАТОР НАПРУГИ в Україні?

Придбати СТАБІЛІЗАТОР НАПРУГИ можливо на сайті інтернет-магазину Romb.ua. У нас Ви знайдете відповідні аксесуари до нього, а розібратися Вам допоможуть наші фахівці, до яких Ви можете звернутися за номером телефону 0-800 30-19-19.

Купаючи у нас Ви отримуєте:

  • Офіційну гарантію від виробника;
  • Швидку доставку без передоплати;
  • Можливість оформити товар на виплат.

Бажаємо Вам приємних покупок разом із Romb.ua.

Поділитися: