Баннер скидки на ромб

Види плугів для тракторів

Плуг для трактора

Види плугів для тракторів

Сільськогосподарський плуг залишається найбільш придатним інструментом для проведення оранки на фермі. Це сільськогосподарське обладнання забезпечує швидкість роботи близько 3 гектарів на годину, в залежності від типу ґрунту. Тому в якості визначення плуга ми маємо на увазі ґрунтообробне обладнання, призначене для обробки поверхневого шару ґрунту з метою посіву.

Однак функції кожного плуга відрізняються в залежності від моделі, хоча основні елементи його конструкції залишаються незмінними.

Залежно від кількості частин плуга, що варіюються від 1 до більш ніж 10 елементів, загальна довжина інструменту може досягати не більше 15 метрів. Його вага, в свою чергу, коливається від 500 до 3500 кілограмів. У той час як робоча ширина корпуса компактного сільськогосподарського плуга обмежена майже 12 дюймами, ширина корпуса високопродуктивної моделі досягає понад 20 дюймів. Всі ці параметри дозволяють адаптувати вашу техніку до вашого трактора, потужність якого може варіюватися від 25 до 255 кінських сил. Що стосується максимальної робочої швидкості плуга, то в середньому вона становить близько 7 кілометрів на годину, в залежності від потужності трактора. і тип ґрунту для оранки.

Для чого використовується сільськогосподарський плуг?

Сільськогосподарський плуг, як правило, використовується в посушливий період, більшістю фермерів. Врахуйте, що дата оранки визначається більш точно відповідно до культурними вимогами. Озима пшениця, наприклад, вимагає роботи восени, в кінці літа. З іншого боку, цукрові буряки, кукурудза або соняшник можуть зажадати оранки навесні.

Однак технічно і економічно вигідне не орати землю або, принаймні, як можна довше відкладати роботи. Мета полягає в тому, щоб дозволити органічній речовині рости на фермі, щоб згодом перетворити його в мінеральні елементи, які можуть бути засвоєні насінням.

Що стосується інтенсивності оранки, вибір глибини оранки визначається, зокрема, типом вирощуваних насінь: бульбові рослини, такі як буряк, часто вимагають глибокої оранки, від 350 до 400 міліметрів, в той час, як деревні або трав'янисті культури краще адаптуються до неглибокої оранки. , Глибиною від 250 до 300 міліметрів.

Які бувають плуги?

• Плуги для мінітракторів
Плуг містити один або кілька робочих органів, робоча ширина якого становить близько 8 до 10 дюймів або понад 250 мм.
• Відвальні плуги
Відвальний плуг є найпопулярнішим з існуючих, в основному з - за своєї високої продуктивності й простоти використання.
• Дискові плуги
На відміну від відвального плуга, дисковий плуг краще підходить для дрібної оранки роботи на ґрунтах, схильних до ерозії.
• Роторний плуг
Роторний плуг має як мінімум два робочих елементи. Вони розташовані паралельно обладнання. Це дозволяє, зокрема, мінімізувати час оранки на вашій фермі завдяки техніці.
• Фронтальні плуги
Передній плуг значно підвищує ефективність роботи трактора, оскільки він часто працює в поєднанні зі звичайним плугом. Таким чином, це сприяє скороченню ресурсів, необхідних для оранки ваших полів.

Як правильно вибрати сільськогосподарський плуг?

Для оптимальної оранки потрібно відповідне обладнання, тобто сільськогосподарський плуг, який підходить як для вашої ферми, так і для вашого трактора. Таким чином, вибір сільськогосподарського плуга здійснюється, зокрема, за кількома параметрами, таким як:

  • Тип операції
  • Природа грунту
  • Комфорт і безпеку використання
  • Бажаний вид оранки

Тип операції

Якщо важкий рамний плуг спеціалізується на роботі в сільському господарстві, проста модель дозволить вам доглядати за садом. Крім того, плуг з декількома корпусами зазвичай призначений для професійного використання, а плуг з одним або двома корпусами краще підходить для загального використання.

Природа ґрунту

Занадто вологий ґрунт не підходить для оранки. Однак відвальний плуг найкраще працює на глинистих, суглинних або піщаних ґрунтах, а дисковий плуг - на кам'янистих.

Комфорт і безпеку використання

Робота по оранці може зайняти кілька годин, особливо при великому врожаї. Роторний плуг, оснащений гідравлічним підіймачем, отже, і гідравлічним контролером глибини, дозволяє уникнути необхідності механічного регулювання обладнання при кожному проході.

Бажаний вид оранки

Будь то оранка або вскопка, найбільш підходящим плугом залишається необоротний плуг, на відміну від оборотної моделі, яка спеціалізується, зокрема, на плоскій оранці.

Купуйте плуг в інтернет-магазині Ромб.юа з доставкою по всій Україні!

Поділитися: