Баннер скидки на ромб

Габарити мотоблоку

Габарити мотоблоку блог Ромб

Вибір мотоблока дуже важливий для будь-якого фермерського господарства. На що звертати увагу при перегляді доступних моделей та як вибрати оптимальний пристрій за габаритами?

Для чого потрібен мотоблок?

Мотоблок - це пристрій, який використовується в садах різних типів і розмірів. Його використовують у першу чергу для розпушування ґрунту та вирівнювання поверхні, завдяки чому він належним чином використовується для аерації ґрунту, а також допомагає видалити бур'яни. Таким чином, використання мотоблока активно підтримує зростання рослин у саду до їх посадки (включаючи, наприклад, траву). Правильне розпушування грунту сприяє оптимальному розподілу у ґрунті як повітря, а й води. Їхній зовнішній вигляд часто схожий на традиційні газонокосарки. Обладнання цього типу можна правильно використовувати протягом усього вегетаційного періоду рослин, тобто з ранньої весни до пізнішої осені, проте не рекомендується використовувати культиватор у поганих погодних умовах. Цікавий факт, що після внесення відповідних модифікацій, техніку можна використовувати не лише для розпушування ґрунту, а й для змішування добрив та навіть збирання снігу.

Габаритні розміри та вага

Мотоблоки з приводом внутрішнього згоряння набагато більші за електричні, що пов'язано з іншою конструкцією. Однак це не означає, що у вас виникнуть проблеми зі збереженням пристрою. Якщо в гаражі порівняно мало місця, придбайте модель зі ручкою, що складається.

Для невеликого саду
У невеликих садах (до 500 кв. метрів) невеликі самохідні електричні машини будуть достатніми для роботи. Ці апарати мають невеликі розміри і не надто велику вагу (їхня вага не перевищує 8 кг). У передній частині розміщений привід мотоблока та зуби, що розпушують ґрунт. Максимальна робоча ширина пристрою від 35 см до 50 см. З цієї причини невелику техніку також рекомендують купувати для садів з невеликими і вузькими грядками. Однак, якщо ви не хочете надто багато працювати, зверніть увагу на електричний культиватор з мінімальною потужністю 200 Вт та робочою шириною 35 см.
Машини для великих площ
У разі ділянок більшої площі (до 1000 кв.м) краще підійдуть електрокультиватори більшої потужності (600 Вт) або бензинові мотоблоки (що виробляють велику потужність). На жаль, асортименти електричних моделей обмежений доступом до потужності. Бензинові культиватори мають необмежений робочий діапазон, завдяки чому ми можемо легко розпушувати ґрунт на ділянці з дуже великою площею.
Дизельні версії полегшать та прискорять роботу завдяки своєму приводу. Також впливає робоча ширина - вона може становити навіть 80 см. Єдиним недоліком вибору мотоблоків більшого розміру є їхня вага, яка може досягати понад 50 кг.

Робоча ширина та глибина

Перевіривши робочу ширину і глибину, ми можемо легко зробити висновок, який апарат найкраще підходить для нашого саду. Ґрунтуючись на цій інформації, можна з'ясувати, наскільки широку смугу землі здатне обробити пристрій і яку глибину проникають зубці. Зазвичай робоча ширина мотоблоків становить від 30 см до 90 см.

Нерідко ми самі можемо регулювати робочу ширину та глибину, що є великою зручністю.

Твердість ґрунту

Руйнування твердих грудок землі протягом тривалого часу може призвести до виходу обладнання з ладу. Бензинові та дизельні мотоблоки зібрані із міцних компонентів, що запобігає можливим ушкодженням. Слід берегти техніку від перегріву внаслідок інтенсивної роботи. Крім того, корпус обладнання має бути стійким до механічних пошкоджень.

Підбираємо пристрій за типом ґрунту

При виборі мотоблока також важливий тип розпушуваного ґрунту. Глинистий ґрунт вимагає застосування більш потужного пристрою. Розпушування твердого ґрунту ручною моделлю може бути дуже стомливим (цей тип рекомендується в основному для м'яких ґрунтів).

У разі твердих ґрунтів і з щільною структурою вибирайте мотоблок із зубами з якісного матеріалу. В іншому випадку вони можуть зламатися при переміщенні ґрунту, і нам доведеться враховувати вартість їх заміни. Також варто подумати про покупку моделі, що дозволяє змінювати робочі параметри пристрою, наприклад, швидкість обертання відвалу (що вища швидкість, тим більше подрібнюється земля).

Поділитися: