Баннер скидки на ромб

Як обрати масляний обігрівач для квартири

Масляний обігрівач

Масляний радіатор працюватиме у квартирі чи будинку за неефективної системи опалення, а за вікном мороз - ефективно підтримає опалення взимку. Він також зігріє кімнати в прохолодну, перехідну весняну та осінню пору року. Це також чудове джерело тепла, наприклад, у літньому будиночку. Як працює масляний обігрівач? Яку модель потрібно купити, щоб бути ефективною?

Масляний радіатор працюватиме, коли центральне опалення неефективне

Масляний радіатор живиться від мережі 230 В. Усередині нього знаходиться олія, яка нагрівається електронагрівачами (одним або декількома) - олія передає тепло корпусу, який віддає його в навколишнє середовище. Правда, масло нагрівається досить повільно, але повільно остигає, тому навіть після вимкнення обігрівач все одно нагріває кімнату - залежно від моделі від декількох десятків до двох годин. Масляний радіатор працює тихо і забезпечує стабільну температуру в опалювальному приміщенні. Крім того, він не викликає руху повітря (і, отже, пилу) у приміщеннях. Однак він досить важкий, але транспортування його полегшується колесами.

Масляний радіатор з ребрами або панельний радіатор

Олійні радіатори найчастіше мають сталевий кожух у формі ребер (вони нагадують традиційні радіатори). Також на ринку представлені панельні моделі (без ребер, вони складаються із двох плоских пластин, з'єднаних по периметру). Ребра збільшують поверхню теплопередачі по відношенню до розміру радіатора і займаного простору - чим більше ребер, тим більша ефективність, тому що площа розсіювання тепла більше. Панельні радіатори легші за ребристі моделі, найчастіше мають ніжки або ручки, що дозволяють повісити їх на стіну.

Як увімкнути масляний обігрівач

Найменш технологічно просунуті масляні обігрівачі активуються шляхом включення вилки в електричну розетку. Однак більшість радіаторів оснащені кнопкою на корпусі. Якщо ми виберемо модель з таймером, то тоді зможемо точно встановити час, коли він повинен працювати - завдяки йому обігрівач включиться сам, наприклад, за дві години до нашого повернення з роботи та нагріє кімнату. Однак РК-дисплей дозволить нам прочитати робочі параметри нагрівача.

Потужність масляних радіаторів

У продажу є масляні радіатори різної потужності - зазвичай від 700 до навіть 2500. Потужність повинна відповідати потребам у теплі в приміщенні, де вона буде встановлена. Передбачається, що нам потрібно 100 Вт на квадратний метр, щоб нагріти кімнату до 20 C, за умови, що будинок помірно ізольований і зовнішня температура становить максимум -20 про СC. Однак через мобільність масляних обігрівачів варто вибрати більш «сильніші» і з можливістю регулювання потужності – вони будуть добре працювати у великій вітальні (коли встановлено максимальний рівень нагріву) та в маленькій кімнаті (після зниження потужності нагріву). Регулятор потужності зазвичай має 3 рівні - ми можемо встановити, наприклад, нагрівання потужністю 30, 60 та 100% від максимальної потужності.

Масляний радіатор - портативний пристрій, що трохи нагадує традиційний радіатор.

На що звертати увагу при покупці масляного радіатора

Варто вибрати масляний радіатор, оснащений терморегулятором, що регулює роботу пристрою. Коли нагрівач досягне необхідної температури, система відключить нагрівачі, а коли температура впаде, нагрівач знову увімкнеться. Це дає значну економію, оскільки пристрій не потребує постійного живлення. Це рішення також дуже зручне, наприклад коли обігрівач нагріває спальню вночі. Добре, якщо обраний нами обігрівач також обладнаний системою безпеки. Комфортність та зручність використання радіатора підвищують колеса (легше перенести в інше приміщення) та ручка для підвішування кабелю або ящик для його намотування (кабель не заплутається навколо радіатора).

Коли ми особливо опікуємося естетикою, наприклад, ми хочемо встановити радіатор у вітальні, ми можемо вибрати темно-сірий, чорний, сріблястий або з декоративним малюнком замість традиційного білого радіатора. Однак перед тим, як розмістити радіатор у ванній кімнаті, потрібно перевірити, чи допускає виробник таку можливість. У приміщенні підвищена вологість та всі електричні пристрої можна встановлювати лише у дозволених зонах - мінімум 60 см від ванни та входу до душової кабіни.

Купівля масляного радіатора - це не витрати, які суттєво зашкодять нашому домашньому бюджету. Найменш технологічні моделі коштують трохи більше ніж 800 грн. Але вже за 3000-4000 грн можна купити масляний радіатор, оснащений усією електронікою.

Поділитися: