Баннер скидки на ромб

Класифікація електромонтажних інструментів та вимоги до них

Набір інструментів

Гарний електрик завжди повинен бути готовим до своєї роботи. Це означає, що він повинен мати набір необхідних інструментів, які дозволять йому без проблем виконувати всі необхідні завдання. Отже, давайте подивимося, що входить до групи цих інструментів, щоб переконатися, що нічого важливого не пропущено.

Які інструменти для електриків?

Сьогодні на ринку багато пропозицій щодо інструментів для електрика. Вони пропонуються у більшому та меншому розмірі, щоб ви могли вільно працювати у різних місцях та у різному масштабі. Один із основних інструментів, який повинен мати кожен електрик, – це інструмент для зняття ізоляції. З його допомогою можна не тільки зняти ізоляцію, а й обтиснути кінці, що значно прискорить роботу. Ще один інструмент, який повинен мати кожен електрик, це плоскі плоскогубці. Завдяки ізоляції до 1000В ми знаємо, що тут з нами нічого не станеться, а можливість бічного обрізання може значно покращити роботу у важкодоступних місцях. Хорошому електрику також варто вкластися в ізольовані викрутки, які можна придбати в наборі з кількох штук, і пропонуватимуться різних розмірів. Вони добре ізольовані, а міцна сталь, з якої вони виготовлені, дозволить нам безпечно використовувати їх протягом багатьох років. Тут найголовніше – звернути увагу на те, чи є вони ізольованими інструментами на 1000 В, щоб ми могли бути впевнені, що наша робота справді буде безпечною.

Що означає VDE?

Ніхто не сумнівається, що інструменти для електрика мають бути безпечними. Він працює з різними кабелями, розетками і пристроями, через які проходить електрика, а це означає, що інструменти, що ним використовуються, повинні мати відповідну ізоляцію. Тому при їх купівлі слід переконатися, що вони не тільки добре лежать у руці, а й не вислизають, а виготовлені з якісних матеріалів. Також необхідно перевірити, чи є на ручках маркування VDE – що це означає? Це перші листи німецького випробувального інституту, який перевіряє та сертифікує електричні пристрої, компоненти та системи. Якщо це абревіатура VDE, яку ми бачимо, дивлячись на ізольовані викрутки, ми можемо бути впевнені, що вони були перевірені на такі параметри: електричні, токсичні, механічні, радіологічні та термічні. Тобто всі фактори, які можуть вплинути на нашу безпеку під час використання інструментів. Додатково варто звернути увагу на допустиму напругу струму даних інструментів. Було б краще, якби він мав певний запас, щоб ми могли бути впевнені, що ці інструменти для електрика можна безпечно використовувати в нашій роботі.

Як мають виглядати хороші інструменти для електриків?

Якщо ми плануємо займатися електрикою на професійному рівні, ми обов'язково маємо інвестувати в інструменти гарної якості. Справа в тому, що вони безпечні, їхня ізоляція надійно захищає нас від ураження електричним струмом. Але інструменти для електрика теж повинні бути з якісних матеріалів, щоб ми могли бути впевнені, що під час роботи вони не гнуться та не ламаються. Це означає, що при виборі інструментів з ізоляцією на 1000 В ми повинні перевірити, які вони мають сертифікати, ким вони перевірялися і за якими зовнішніми факторами. Чим вища якість таких інструментів, тим безпечнішими вони будуть для нас, але ми зможемо використовувати їх і довше.

При покупці такого типу інструментів орієнтуватися на ціну не варто, тому що може виявитися, що найдешевші інструменти не виправдають наших очікувань. Буде краще, якщо ми зосередимося на інструментах, які пропонують перевірені компанії, які працюють на ринку багато років і для яких ми впевнені, що їхні пропозиції мають високу якість. Завдяки цьому навіть якщо ми заплатимо трохи більше, ми будемо впевнені, що такі інструменти електрика прослужать нам наступні кілька років.

Варто знати, які інструменти необхідні у роботі електрика, адже тоді ми будемо правильно обладнана майстерня. Однак вам також необхідно знати, на що звертати увагу, щоб бути впевненим, що ці інструменти будуть безпечними та належної якості, що гарантує нам безперебійну роботу.

Поділитися: