Баннер скидки на ромб

Який генератор краще для зварювального апарату

Який генератор краще для зварювального апарату. Блог Ромб

Сучасні генератори та зварювальні апарати потужні та портативні, що спрощує зварювання у віддалених місцях, але який розмір генератора для зварювання підходить вам?

Як підібрати генератор для зварювання

Ви знайдете вихідну потужність генератора, що зазвичай виражається у ватах, а вати = ампери x вольт . Це означає, що генератор потужністю 4800 Вт може забезпечити 40 А за 120 В і, можливо, 20 А за 240 В.

Перетворіть номінальну потужність в кВА (кіловольт-ампер) у вати, помноживши на 800. Наприклад, генератор потужністю 9 кВА, помножений на 800, перетворюється на 7200 Вт.

Шукайте два номінальних виходи для генератора. Один для постійного постійного навантаження, відомого як робоча або робоча потужність.

Більшість генераторів також можуть впоратися з короткочасним сплеском потужності, що виникає при запуску двигуна (або зварювального апарату). Зазвичай на 25-30% вище за робоче значення, це номінальна потужність при пуску або стрибку напруги.

Більшість генераторів включають в назву моделі деяке значення потужності. Ви захочете перевірити, чи він представляє поточну або імпульсну потужність, оскільки це залежить від виробника.

Визначення розміру генератора для живлення зварювальника починається з визначення максимальної споживаної потужності ват. Тоді ви знатимете, яку мінімальну потужність необхідно вашому зварювальнику для роботи на повну потужність.

Скільки ват споживає ваш зварювальний апарат?

Рідко можна знайти повну потужність, вказану для зварювальників, але деякі виробники надають корисні рекомендації щодо мінімального розміру генератора.

Хоча не всі виробники надають цю інформацію, зазвичай ви можете розрахувати потужність у ватах, використовуючи значення напруги та сили струму, вказані в посібнику користувача або паспортній табличці зварювального апарату.

Використовуйте номінальну напругу виробника

Хоча ви знайдете генератори, розраховані на 120 і / або 240 вольтів, деякі виробники оцінюють свої зварювальні апарати на 110, 115 або 230 вольтів.

Для забезпечення точності краще за все використовувати номер виробника, зазначений як U1 на паспортній табличці. Це напруга, яку вони використовували для оцінки машини та вимірювання сили струму.

Не забудьте допоміжне обладнання

Під час зварювання вам може знадобитися включити освітлення, вентилятори та повітряні компресори, тому додайте їх необхідну потужність до загальної суми. Шліфувальні машини та відрізні пилки можуть споживати до 1800 Вт кожна. Це не проблема, якщо ви працюєте поодинці. Але в командній ситуації встановлення генератора на подвійну максимальну потужність зварювальника зведе до мінімуму вплив на зварювання інших інструментів під час запуску.

У різних зварювальників є певні потреби в електроенергії

Внутрішні джерела живлення зварювального апарату поділяються на дві різні проєктні категорії, кожна з яких обробляє вхідний струм по-різному для створення вихідної потужності, придатної для зварювання.

Зварювальні апарати на базі традиційних трансформаторів

Ці потужні джерела живлення з великими трансформаторами, виготовленими з міді та алюмінію, перетворять вхідний змінний струм на потужність постійної / низької напруги для зварювання.

Дуже надійні та нечутливі до брудної енергії, традиційні зварювальні апарати добре працюють з будь-яким генератором.

Зварювальник на базі трансформатора
Зварювальні апарати інверторного типу

Завдяки технології, що дозволяє створювати ефективну зварювальну потужність за допомогою трансформаторів набагато меншого розміру, інверторні зварники часто важать менше половини традиційних зварювальників. Вони досягають дуже стабільного виходу завдяки конденсаторам, що зберігають високу напругу.

Але для цієї складної електроніки потрібна якісна вхідна потужність.

Багато генераторів створюють надмірні коливання напруги та частоти, відомі як «брудна енергія». Він вимірюється у відсотках загального гармонійного спотворення або THD. Брудне харчування може швидко вивести з ладу чутливу електроніку або скоротити термін служби із сукупним ушкодженням.

Особливо чутливі старі інверторні зварювальні апарати, що використовують технологію металооксидних напівпровідникових польових транзисторів (MOSFET).

Нові машини, засновані на біполярних транзисторах з ізольованим затвором (IGBT), працюють краще, але, як і раніше, вимагають генератора чистої енергії з 5% або менше THD.

Інверторні генератори проти звичайних
Звичайні генератори

По суті, це генератор змінного струму з приводом від двигуна, традиційні генератори загального призначення виробляють потужність за один крок. При обертанні генератора на 3600 об/хв створюється напруга 120 вольт із частотою 60 Гц.

Будь-яка зміна цієї швидкості викликає коливання напруги та частоти, що призводить до гармонійних спотворень. Звичайно, регулятор намагатиметься підтримувати постійні оберти, але будь-яка значна зміна навантаження викличе короткочасний стрибок вгору або вниз.

Хоча традиційні зварювальні апарати на базі трансформаторів добре працюють із звичайними генераторами, потужність не відповідає чистим стандартам. Цей тип генератора не призначений для зварювальних апаратів на базі інвертора, яким необхідний коефіцієнт нелінійних спотворень ≤5%.

Інверторні генератори

Виявляється, та сама інверторна технологія, яка дає зварникам стабільну потужність, також допомагає генераторам виробляти чисту енергію в три етапи:

Генерація високочастотного змінного струму за допомогою генератора змінного струму з приводом від двигуна. Перетворення змінного струму на постійний. Перетворення постійного струму на нижчий і дуже стабільний змінний струм живлення.

Починаючи з високої енергії, змінний струм дозволяє інвертор краще контролювати кінцевий вихід. В результаті виходить стабільна синусоїда з низьким THD, яка ідеально підходить як для інверторних, так і для звичайних зварювальників.

Цей безшумний інверторний генератор з коефіцієнтом нелінійних спотворень менше ніж 3% може безпечно живити будь-які зварювальні апарати на 120 або 240 В.

Поради щодо використання генератора зі зварювальним апаратом

  • Вірний розмір:
    • Знайте вимоги до потужності зварювального приладу для повноцінної роботи. З паспортної таблички помножте I 1max (макс. Струм ) на U1 (вольти) = макс. Ватт.
    • Увімкніть ват для приладдя, яке може знадобитися під час зварювання: лампи, вентилятори і т. д.
    • Враховуйте втрату потужності 3,5% на кожні 1000 футів висоти.
    • Для досягнення найкращих результатів оберіть генератор, здатний виробляти як мінімум на 25-30% більше ват, ніж вам потрібно.
    • Генератори меншого розміру можуть мати великі стрибки напруги та частоти. Це важко для генератора та зварювальника. Це також ускладнює зварювання.
    • Генератор, що працює на 50-60% потужності, краще справляється з коливаннями навантаження, ніж генератор, що працює на 90% +
  • Запуск та вимкнення: відключіть зварювальний апарат перед запуском або вимкненням генератора.
  • Автоматичний холостий хід: відключіть будь-яку функцію економії палива, щоб генератор завжди працював на повній швидкості при підключенні до зварювального апарату.
  • Паливо: Доливайте свіже паливо. Ви ніколи не хочете, щоб генератор зупинявся, коли він підключений до зварювального апарату, особливо коли ви запускаєте валик.
  • Технічне обслуговування: Забезпечте справну роботу генератора. Не використовуйте зварювальний апарат з несправним генератором.
  • Шнури живлення / подовжувачі: не використовуйте шнури недостатнього розміру або в поганому стані. Ось як визначити розмір подовжувача зварювальника.

Чи буде генератор на 3000 ватів запитувати зварювальний апарат?

Генератор на 3000 ватів при виході 120 вольтів може генерувати 25 ампер струму (ампери = вати / вольт). У той час як багато зварювальних апаратів на 120 В споживають більше струму при запуску на повну потужність, невеликий зварювальний апарат з вихідною потужністю від 90 до 100 А має працювати.

Чи буде генератор на 5000 Вт запитувати зварювальний апарат?

Генератор на 5000 Вт ідеально підходить для зварювальників на 120 В, що споживають при запуску менше ніж 40 А. Сюди входять багато зварювальників з номінальною потужністю до 160 ампер.

Більшість машин на 240 В споживають понад 20 А під час запуску і вимагають понад 5000 Вт для роботи на повній потужності.

Деякі з вас досліджують, який розмір генератора використовувати для наявного зварювальника, а в інших є генератор, і вони хочуть знати, з яким розміром зварювального апарата він може впоратися.

У будь-якому випадку тепер ви можете прийняти обґрунтоване рішення, виходячи з мінімальної потужності, необхідної для роботи зварювального апарата на повну потужність.

Хоча ідеально мати генератор на 30-50% більше, ніж вам потрібно, ви можете вирішити, що комбінація зварювальник/генератор, що дозволяє використовувати тільки 80% потужності зварювальників, підходить саме вам.

Вибір генератора для зварювання змушує нас балансувати потужність, ціну та портативність

Здійснюйте покупки в інтернет-магазині Ромб.юа і телефонуйте для консультації нашому менеджеру за телефонами, написаними на сайті.

Поділитися: