Баннер скидки на ромб

Мотоблок для городу

Мотоблок

Якщо словосполучення “приватний будинок” викликає у вас лише захоплення та асоціюється зі свіжим повітрям та чаюванням на веранді – ви напевно міський мешканець.

Багато хто з нас мріє оздоровлюватися за межами висоток і вживати власноруч вирощені овочі та фрукти без нітратів. Але лише власники земельної ділянки знають яка це копітка праця - регулярно доглядати сад і город.

Корзинка

Обробляти грунт можна вручну, це довели наші прадіди. Але це забере чимало часу та сил. На щастя, технологічний прогрес зробив крок уперед і сьогодні ми з вами маємо можливість спростити собі життя.

Якісно зробити земельні роботи допоможе мотоблок. Тепер необов'язково купувати дорогий габаритний трактор або платити чималі гроші за таку послугу, як огородження. Перевага даного агрегату полягає в його компактності та маневреності.

Які функції виконує мотоблок

Деякі дачники відмовляють собі у такому придбанні, вважаючи, що так вони економлять свій бюджет. Насправді вони просто не знають наскільки великий перелік завдань цієї техніки. Всі можливості механічного "помічника" можна умовно поділити на 4 основні групи:

  1. Земельні роботи;
  2. Обробка газону;
  3. Вантажоперевезення;
  4. Прибирання снігу.
Мотоблок

Саме городні роботи, які розпочинаються ранньою весною і закінчуються пізно восени, хвилюють сільського жителя найбільше. За допомогою мотоблоку ви зможете легко вирішувати такі завдання:

  • попередньо видаляти траву з ділянки;
  • орати і розпушувати землю;
  • культивувати;
  • підгортати рослини;
  • садити та збирати коренеплоди;
  • видаляти бур'яни;
  • заготовляти сіно;
  • транспортувати врожай та інші вантажі.

Все це можливо завдяки додатковому обладнанню, яке йде в комплекті з мотоблоком або купується окремо (плуг, фреза, грунтозачепи і т.д.).

Які бувають мотоблоки

Для того, щоб підібрати хорошу модель під свої потреби, необхідно знати різновиди агрегатів, їх головні відмінності та переваги. За типом двигуна вони поділяються на:

  • бензинові;
  • дизельні.

Перший варіант техніки дешевше і має меншу вагу та габарити. Він чудово підійде для невеликих земельних ділянок. Перевагами такого апарату є низький рівень шуму та простота в обслуговуванні. Але важливо розуміти, що ККД його не високий, як і моторесурс.

Агрегати з дизельним двигуном відрізняються високою потужністю, стійкістю та надійністю. Коштують вони дорожче, оскільки витрачають паливо економічніше. Підходять для облагородження великих ґрунтових територій.

Статистика

Наступним важливим критерієм, на який слід орієнтуватися при виборі мотоблока, є його вага. За цим параметром агрегати поділяються на:

  • Легкі. Як правило, це економічні моделі з бензиновим двигуном потужністю від 6 до 9 к.с. та повітряним охолодженням. Розраховані на середню глибину культивації грунту. Передбачено приєднання навісного обладнання, такого як картоплекопач, плуг тощо. Варто зазначити, що такий апарат призначений для попередньо обробленого ґрунту, а з не зореним грунтом може не впоратися. Ідеальна територія для нього – 15-20 соток.
  • Середні. Сюди відносяться механізми з великою вагою та потужністю. Найчастіше це дизельні моделі. Ідеально підходять для ділянок розміром від 20 соток до півгектара. До них можна чіпляти велику різноманітність обладнання (водяну помпу, роторну косарку тощо).
  • Важкі. Це об'ємні і багатофункціональні апарати, що мають дизельний мотор з водяним охолодженням. Такі особливості дають можливість виконувати складні завдання тривалий час і впоратися з будь-яким типом грунту. При необхідності агрегат можна переробити на повноцінний трактор. Важкі моделі відносяться до рейтингу найдорожчих мотоблоків. Призначені для площі 50 соток.

Інші важливі параметри мотоблоку

З основними типами обладнання ми розібралися, але є й інші важливі критерії, на які слід звертати увагу під час його вибору.

  1. Кількість передач. Цей показник впливає на швидкість руху апарата. Одна передня передача подолає невеликий город. Але якщо площа ділянки дорівнює 1 га, знадобиться багатоступінчаста коробка.
  2. Глибина та ширина обробки. Тут має значення який розмір і форму має ваша ділянка. Існують агрегати із шириною захоплення до 1.3 метрів. З ними ви пройдете велику ділянку куди швидше. Але якщо доведеться працювати у вузьких місцях, наприклад між деревами, краще вибирати техніку з регульованими фрезами.
  3. Тип запуску. Він може бути ручним або за допомогою електростартеру. Другий варіант зручніше - ви не витрачаєте фізичні зусилля і двигун включається миттєво навіть в умовах морозу.

До вибору механічного “товариша” важливо підійти вкрай відповідально. Тут потрібно врахувати всі його характеристики: починаючи від регулювання керма і закінчуючи потужністю двигуна. Оцініть обсяги виконуваних завдань, частоту використання техніки та свої перспективи на майбутнє.

В інтернет-магазині Romb.ua ви знайдете найрізноманітніші моделі мотоблоків та масу корисної інформації для себе. Наші фахівці проконсультують вас і допоможуть визначитися із покупкою. Таким чином ваш сад та город будуть у повному порядку.

Поділитися: